Kort reisverslag uit Montafon, Oostenrijk

Annemarie is al jaren gek op het ruige landschap met bergen. Deze zomer ging ze met haar man Paul naar Montafon om verschillende wandelingen te maken. Lees verder hoe het geweest is.

Waar ben je geweest?
Wij waren in Schruns im Montafon, Oostenrijk, van 17 juni t/m 5 juli.

Waarom heb je voor deze plek gekozen?
Op aanraden van mijn zus, die hier al vele jaren komt. Wij waren hier 2 jaar geleden ook al maar er valt zo veel te wandelen in dit gebied, we waren nog lang niet uit gelopen, en nog niet trouwens.

Met wie was je?
Met mijn echtgenoot Paul Maas.

Wat heb je er gedaan?
Vooral veel gewandeld, langere of kortere dagwandelingen, en ook veel foto's gemaakt. En verder genoten van het mooie weer, ons knusse appartement en het lekkere Oostenrijkse gebak.

Was het hoogtepunt ook het hoogste punt?
Da's een moeilijke vraag, wij vonden iedere dag wel een hoogtepunt hebben, zoals die ene dag dat we een prachtige sneeuwhoen met 5 kuikens zagen. Dat zie je niet vaak. En de dag dat we door best lastige sneeuwresten toch bij de mooie en nog dicht gesneeuwde Radsee (ruim 2.400 m. hoogte) uit kwamen, onze wandeling naar het topje Versettla (2.372 m. hoog) en ook de rit met de wandelbus het Rellstal in en de daarop volgende wandeling door de Lünerkrinne naar de Lünersee boven Brand. Maar wat ik zeg, iedere dag had wel z'n hoogtepunt.

Over Annemarie:
Ik ben 47 jaar en al sinds jong meisje gek op een ruig landschap met bergen, en ook gek van de natuur. Ben getrouwd met Paul (63 jaar). Hij kan wegens slijtage geen al te zware wandeltochten meer doen, vandaar dat Schruns een mooie uitvalsbasis is. Er zijn veel kabelbaantjes en een goed busnet met prijsgunstige abonnementen waardoor er toch vele wandelpaden voor ons open liggen. Zelf ga ik in het najaar met een paar vrienden altijd nog op trektocht, soms slapen we in hutten, en soms gaat de tent mee. Behalve gek van Zwitserland en Oostenrijk ben ik ook gek van Noorwegen.

Onderschriften bij de foto's:
Gargellen Schafberg, onderweg naar Gafierjöchle
Koeien bij de Fritzensee boven Bartholomäberg
Koolwitje op Lucerne, omgeving Schruns
Lünerkrinne, blik op de Lünersee
Murmeltier, omgeving Zamangspitze
Sneeuwhoen, omgeving Zamangspitze
Tuinkevers, omgeving Schruns

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?