Voor het eerst wandelen op de Großglockner

Ons hotel is prachtig! We zijn op vakantie in Oostenrijk, het Salzburgerland. We gaan het grote nationaal park Hohe Tauern verkennen. Ons hotel is in Hollersbach. Het is al in 1300 gebouwd. In 1360 werd het een Gasthaus en nu is het verbouwd en gerestaureerd. De kamer is werkelijk knus. Nadat we bijgekomen zijn van de reis pakken we de koffers uit. Ik kijk uit het raam naar het uitzicht op de bergen.

Ik vind het zo spannend, morgen gaan we naar Großglockner. Dat ligt op een hoogte van 3.798 meter. Ik ben nog nooit zo hoog geweest. ´s Avonds kaarten we wat met een stelletje dat we tegenkomen, ook Nederlanders. Ik weet niet te winnen, maar gezellig is het wel. De man heet Jaap en de vrouw Tess. Ze komen uit Rotterdam, de bekende havenstad.

´s Nachts kan ik zo in slaap komen, zo moe ben ik. De volgende morgen word ik pas van de wekker wakker en we douchen ons en kleden ons aan. Het is anderhalf uur rijden en dan zijn we er. In het restaurant neem ik een kopje thee en mijn vriend een kop koffie. Ik koop een muts met geborduurde Edelweiss erop. Dat plantje moet hier ergens groeien.

Dan gaan we de weg op, te voet naar de hoogste berg van Oostenrijk. Tess en Jaap lopen met ons mee. Het uitzicht is geweldig. We lopen in de kernzone van de Hohe Tauern. Ver beneden me zie ik allemaal ijs, het is hartje zomer. En op de toppen van de bergen ligt sneeuw. We lopen wat verder en dan zie ik hem, een marmot! En nog eentje, wat een bijzondere ontmoeting in de bergen!

Dit verhaal is een inzending door Carla Mennen voor de Bergwijzer-wedstrijd met als thema: Een bijzondere ontmoeting in de bergen.

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling