Zwitserse vakantie zonder internet en mobiel

Een week in een afgelegen berghut in Zwitserland – zonder internet en mobieltje. Ver weg van de dagelijkse stress. Hoe voelt het?
Nancy en Dick uit Amsterdam kregen als winnaars van de wedstrijd “een week vakantie zonder internet“ de kans, om dit zelf te gaan ervaren. Lees hun reisverslag.

“Onze eerste indruk was: Wouw, wat een natuurschoonheid!’’ zei Nancy trots, nadat ze een lange tocht omhoog van 3,5 uur naar Seewli Alp hadden gelopen. De ijle lucht had hun op de heenweg echt wel parten gespeeld. Gelukkig hadden de gidsen er geen probleem mee, dat Nancy en Dick de tijd voor de wandeling namen. Anders zei Nancy lachend, hadden ze het nooit het eindpunt gehaald en hadden ze met Rega Air Rescue (1414) naar de berg gebracht moeten worden.

Eenmaal bij de hut aangekomen werden zij met open armen ontvangen door gastheer Anton en kregen ze een heerlijke Zwitserse pastamaaltijd voorgeschoteld. Genieten! Biertje erbij en niet lang erna de oogjes toe.
Anton zorgde elke ochtend, middag en avond voor heerlijke gevarieerde maaltijden; verse vis, vers vlees of wild, heerlijk versgebakken brood uit de houtoven, sla net geplukt uit de tuin, heerlijke zelfgemaakte jam en honing. Een soort van hoogstaande culinaire verrassing elke dag weer, top!
Hun dag verliep vrijwel elke dag hetzelfde; vroeg opstaan, buiten wassen bij de boomschors met ijskoud water, heerlijk genieten van het ontbijt, wandelschoenen aan en de omgeving verkennen. Dan naar de Seewlisee of naar een andere berg, ook als een soort van voorbereiding op de terugweg. Om ’s avonds weer tevreden terug te keren naar de berghut.

Het was verrassend hoe Nancy en Dick nog meer tot elkaar zijn gekomen gedurende deze tijd en hoe trots ze op zichzelf zijn hoe ze de reis hebben doorstaan. “Deze hele reis… was echt uniek. Back to nature, erg primitief, maar gewoon super. Nancy voegt eraan toe: “Wat ik nu al mis, is het naar buiten kijken en genieten al het mooie natuurschoon dat Zwitserland te bieden heeft. Het was niet mogelijk om even naar de supermarkt of winkel te lopen. Maar eigenlijk is het heel speciaal dat je even niet de aller daagse dingen kunt doen. En waar ik stiekem erg van genoten heb en zal missen. Het totale rustplaatje.”

Na een week zijn Nancy en Dick teruggelopen naar het dal en vanaf Flüelen met de trein naar Basel vertrokken. Daar was het 32 graden, dus bagage in een kluisje en zijn ze de stad gaan verkennen. Basel was een heerlijke afsluiter en om 22 uur namen ze de City Night Line terug naar Amsterdam.

Nancy en Dick: “Wij zijn ergens wel weer blij terug te zijn, maar missen toch ook wel het Zwitserlevengevoel. Het was grandioos en een ervaring die wij beiden nooit meer zullen vergeten.”

Link: http://www.seewli.ch.vu/
Link: http://www.myswitzerland.com/nl/home/herfstvakantie.html

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!