Arches National Park. Foto James Gordon6108

5 beste rotsen in Amerika om te beklimmen

Arches National Park. Foto James Gordon6108Ben je toe aan meer spanning en sensatie gedurende jouw vakantie? Dan vind je hier 5 tips om je reis door Amerika een stuk uitdagender te maken. Wanneer je gaat rotsklimmen combineer je avontuur, ontspanning en het genot wanneer je klimt, wat een perfecte combinatie is voor een vakantie. Je zult niet alleen aan voldoende lichaamsbeweging komen, maar ook volop genieten van de omgeving. Er zijn genoeg plekken waar je kunt klimmen, maar als je op zoek bent naar de reis van je leven, dan raadt Travelagenda je de volgende bestemmingen aan.Capitol ReefCapitool Reef. Foto Wolfgang StaudtDit is een bestemming binnen de staat Utah die je absoluut moet bezoeken wanneer je op zoek bent naar de ultieme klimbestemming. Capitol Reef National Park leent zich uitstekend voor bergbeklimmen, zeker voor de grote klimfanaat. Capitol Reef National Park is voor veel bergbeklimmers the place to be. Wingate Tower is een bijzonder populaire route bij Capitol Reef, zelfs voordat het park bestond. Het is echter niet toegestaan om nieuwe bouten te plaatsen. Ook moet er rekening gehouden worden met zandstenen en de onvoorspelbare gevolgen die deze kunnen hebben. Als ervaren klimmer kun je je hier echter wel op voorbereiden. Laat je dus goed informeren.

Arches National ParkArches National Park. Foto James Gordon6108Ook dit park vind je in Utah en is een aanrader voor de gevorderde klimmers die op zoek zijn naar een uitdaging. Dat is iets wat hier zeker niet zal ontbreken. 

Looking Glass RockLooking Glass Rock. Foto Tony CiderNiets is te vergelijken met je tijd doorbrengen tussen de prachtige en serene bergen van North Carolina, wat tevens een prima plek is om te klimmen. Looking Glass Rock is zeer geliefd. De bergen zijn niet uniek, maar wel uitdagend en vooral leuk om in te klimmen.Cherokee BluffCherokee Bluffs. Foto RbaldusDeze bergen in Tennessee maken het voor klimmers perfect omdat ze elke klimmer uitdagen. Ben je een professionele klimmer? Geen probleem. Ook als prof klimmer kun je hier goed terecht. Naast de uitdagingen bieden de bergen ook genoeg avontuur en wandelpaden aan om je conditie op pijl te houden.Laat je van tevoren eerst goed informeren over de verschillende routes. Er zijn routes waar nog aan gewerkt moet worden om deze toegankelijk te maken.Camelback MountainCamelback Mountain. Foto Loren JavierZolang je genoeg drinken meeneemt, zul je een geweldige tijd beleven in Phoenix, Arizona. Doordat de modder hard is geworden, worden de tochten door de bergen extra avontuurlijk. Denk wel aan het weer! Het wordt streng afgeraden om op deze locatie te klimmen wanneer het regent. Denk er ook aan dat het droog moet zijn dus wacht 1 of 2 dagen voordat je richting Camelback Mountain rijdt.Bron: travelagenda.nl

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden