cadeautips voor bergliefhebbers

5 feestdagentips voor bergwandelaars en andere avonturiers

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat het weer tijd is om na te denken over cadeautjes en verlanglijstjes. Maar waarmee verras je een echte bergliefhebber? Dat is best een moeilijke vraag. Bergwandeluitrusting is vaak erg persoonlijk. Je moet heel goed weten welke maat, pasvorm en voorkeuren voor materialen iemand heeft. Anders stuur je de Sint of de Kerstman voor het verkeerde cadeau op pad. Met deze tips zit je altijd wel goed.

Bergwandelgidsen

Iedereen heeft wel zo’n berggebied op een verlanglijstje waar je erg graag naartoe wil. Soms zit zo’n bezoekje al in de planning, en soms lijkt het er maar niet van te komen. In beide gevallen is een wandelgids (met kaart) altijd een goed idee. Voor de een begint de voorpret al, en voor de ander is het misschien een duwtje in de goede richting om eindelijk eens op pad te gaan.

Cursussen

Stonden jij en medebergwandelaars afgelopen zomer te stuntelen op een helling? Willen jullie komend jaar die stap extra gaan zetten? Of wekten die klimmers, klettersteigers of mountainbikers nieuwsgierigheid op naar al die andere bergsporten? Met cursus als cadeautje kun je iemand helpen z’n vaardigheden in de bergen te verbeteren, of deuren openen door iemand kennis te laten maken met een hele nieuwe bergsport!

Foto’s voor aan de muur

Tijdens onze vakanties maken we talloze foto’s, maar de meesten daarvan blijven roemloos ergens op een harde schijf staan, of blijven ergens hangen in de cloud. Gelukkig kun je tegenwoordig makkelijk de mooiste foto’s laten printen, zodat je ze thuis aan de muur kan hangen. Zo kun je nog veel vaker nagenieten van dat prachtige uitzicht, of van die grote glimlach op een bergtop.

cadeautips voor bergliefhebbers

Gadgets voor onderweg

Misschien blinken de Sint en de Kerstman er niet mee uit als het aankomt op creativiteit, maar handig zijn ze wel: van die gadgets die je altijd wel nodig hebt. Zonnepanelen om je telefoon mee op te laden, extra powerbanks voor als je even geen stroom hebt, kompassen en van die andere kleine hebbedingetjes die altijd handig zijn in je rugzak. Allemaal spullen die altijd van pas komen.

Een bergfilm of -boek

Er zijn talloze bergfilms. Van bloedstollende documentaires over haast onmogelijke beklimmingen, tot romantische dramafilms waarin bergen een hoofdrol spelen. En vergeet ook alle bergboeken niet. Een bergvakantie is immers niet compleet als je niet op een mooi rustig plekje bij je berghut of –chalet een net zo mooi boek uit je rugzak kan toveren.

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!