klimmersuitrusting

5 producten die je moet hebben als je gaat bergbeklimmen

Bergbeklimmen is een van de meest intensieve sporten ter wereld. Van alle outdoor sporten is het er een die extreem veel inzicht, coördinatie en spierkracht vereist, alsook een gezonde dosis durf. Natuurlijk komt daar ook een degelijke uitrusting bij kijken, want die is essentieel om zowel veilig als vlot te kunnen klimmen.

Welke producten mogen nu echt niet ontbreken als je gaat bergbeklimmen, en waarom? Het volgende overzicht geeft een duidelijk antwoord op die vraag!

De 5 producten die je nodig hebt om te bergbeklimmen

1. Goede touwen

Het mag dan misschien wel banaal klinken, niets is zo belangrijk als voldoende en stevige klimtouwen om veilig en wel te bergbeklimmen. Dergelijke touwen bestaan doorgaans uit een stevige kunststof of natuurlijk materiaal, en kunnen tot wel honderden kilo's dragen. Een must-have dus als je niet in de diepte wil vallen!

2. Een helm

Steenslag, of een flinke klap tegen de bergwand, het zijn allemaal dingen die kunnen gebeuren als je gaat bergbeklimmen. Het spreekt dan ook voor zich dat je over een degelijke helm moet beschikken als je veilig wil zijn en blijven. Een klimhelm is oersterk, duurzaam én past goed, waardoor vallende stenen en stoten optimaal worden opgevangen.

3. Stevige schoenen

Je veiligheid tijdens het klimmen hangt voor een groot deel af van hoe stevig je met de voeten op de grond (of liever de bergwand) staat. Goede, kwalitatieve en betrouwbare schoenen dragen is dan ook een must. Check van te voren ook of je stijgijzers nodig hebt, en of je schoenen daar geschikt voor zijn.

4. Klimhaken

Vervolgens zijn ook klimhaken van essentieel belang tijdens het bergbeklimmen. Deze haken dienen als een ankerpunt voor klimmers, en garanderen dat vallen zo goed als onmogelijk is. Ook maken ze het vinden van een goede terugweg gemakkelijker!

5. De klimgordel

Ten slotte is er natuurlijk ook de klimgordel, dé basis van elke bergbeklimmersuitrusting. Deze gordel fungeert als verbinding tussen het touw en de klimmer, en is dus essentieel om een veilige klim te garanderen. Tal van dergelijke klimproducten zijn te vinden bij specialisten als Snowcountry.

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?