Gletsjerwandelen op de Folgefonna gletsjer - foto Folgefonni Breforarlag

5 redenen om te wandelen in de regio Fjell & Fjord in Noorwegen

1) Tien niet te missen wandelingen!

Hallingnatten - NTN NesbyenDe Noorse regio Fjell en Fjord mag de echte wandelliefhebber niet missen.  Wie de regio te voet wil ontdekken kan niet onder de tien meest bijzondere wandelroutes uit. Maak kennis met de pure schoonheid van de Noorse gletsjers, bergen en fjorden.  Met een paar goede schoenen, gevulde rugzak, een kaart en wat te drinken, kan het avontuur beginnen! De tien routes bieden tien heel diverse bergwandelingen met  verschillende moeilijkheidsgraden. Nieuwsgierig geworden? Raak geïnspireerd door Fjell & Fjord.

2) Op het lijstje: Nationaal Park Hardangervidda

Nationaal Park Hardangervidda, foto Thomas LinkelMaar liefst vier prachtige watervallen bevinden zich op de route van de fjorden naar de bergen. Bewandel één van de mooiste wandelroutes van Noorwegen deze zomer! Het Nationale Park Hardangervidda is het grootste nationale park van Noorwegen. Kinsarvik in Hardanger voert de klim door Husedal naar Hardangervidda. De route begint aan de Hardangerfjord.  Een bezoek aan Hardangervidda is een perfect dagtripje, maar ook zeer geschikt om er te blijven overnachten!

3) Hike & Bike in Hemsedal

Hemsedal. foto Nils-Erik-BjärholtOntdek de overweldigende natuur van Hemsedal te voet of per fiets. Het gevarieerde terrein van Hemsedal maakt het gebied bijzonder geschikt voor een actief arrangement. De regio is compleet ingericht op het ontvangen van wandelaars en fietsers om erzo voor te zorgen dat het hen aan niets ontbreekt .

4) Must do: gletsjerwandeling in Nationaal Park Folgefonna

Gletsjerwandelen op de Folgefonna gletsjer - foto Folgefonni BreforarlagGrijp nog deze zomer de kans om een andere wereld te ontdekken en ga gletsjerwandelen! Elke dag vanaf 15 juni tot en met september organiseert Folgefonni Breførarlag een gletsjerwandeling in het Nationale Park Folgefonna. Folgefonni Breførarlag beschikt over de complete wandeluitrusting om veilig de gletsjer te kunnen bewandelen. Uiteraard onder begeleiding van een gletsjergids! De tocht begint bij Jondal Hardanger via Jondal naar Hardangerfjord om zo bij het begin van de gletsjer op 1200 meter hoogte te komen.

5) Dichtbij de natuur in Ål

Raak geïnspireerd voor uw volgende vakantie door de Bergen van Ål in Hallingdal! Hier zijn volop wandelmogelijkheden in het Bergsjø gebied en Iungsdal. Het decor? Idyllische bergmeren en indrukwekkende bergen, maar wel voorzien van voldoende goed geprepareerde wandelpaden!  Hier is voor ieder wat wils – van korte, en eenvoudige tot moeilijke en wat zwaardere wandelroutes. De bergen in Ål zijn ook geschikt voor andere sportieve activiteiten zoals fietsen, vissen, peddelen met een kano, paardrijden of om een bergboerderij te bezoeken.

Laat je inspireren, bezoek de Fjell en Fjord regio in Noorwegen, kijk hier!

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)