Fjell & Fjord

Aurland - Johan Berge | Visitnorway.com | Innovation Norway

Fjell & Fjord

Aurland - Johan Berge, Visitnorway.com, Innovation Norway De contrastrijke regio Fjell & Fjord staat bekend om haar vele mogelijkheden. Van hut tot hut tochten tot de bekende fietsroute Rallarvegen en het blauwe ijs van de Folgefonna gletsjer.

Aurland - Johan Berge, Visitnorway.com, Innovation Norway De contrastrijke regio Fjell & Fjord staat bekend om haar vele mogelijkheden. Van hut tot hut tochten tot de bekende fietsroute Rallarvegen en het blauwe ijs van de Folgefonna gletsjer.

De Fjell & Fjord-regio tussen Oslo en Bergen begint bij Norefjell in het oosten, en strekt zich via het Hallingdal, over hoogvlaktes en door nationale parken uit tot aan het mooie landschap rond de Hardangerfjord en de Sognefjord. Hier vind je de nationale parken Hardangervidda, Hallingskarvet en Folgefonna.

De regio Fjell & Fjord ligt slechts op een paar uur rijden van Bergen of Oslo.

Meer informatie
fjellandfjord.com

Ernaartoe
Je vindt de Noorse regio’s Fjell Noorwegen en Fjell & Fjord op slechts een paar uur rijden van Oslo en Bergen.

Hallingnatten - NTN NesbyenFjell & Fjord: 10 Iconic Walks
De ’10 Iconic Walks’ zijn 10 wandelroutes die je niet mag missen! Met deze routes ontdek je de veelzijdigheid op en rond de gletsjers, in de bergen en aan de fjorden.


Skiër in Noorwegen (c)SkiStar
Nieuws - 17 apr 2014

In de Sunndalsfjella Mountains in de Noorse kustprovincie Møre og Romsdal zijn woensdag de levenloze lichamen gevonden van vier skiërs.

foto Nyckelpiga Media
Reportage - 21 jul 2013

Ruben heijloo woont sinds 2011 in Midden-Zweden en heeft in mei de Pelgrimsroute de St. olavsleden gelopen.

Reportage - 18 jul 2013

Marcel Vos en Nicole Tielemans zijn in 2010 geëmigreerd naar

Folgefonna glacier - Pal Hermansen,
Vakantietip - 8 jul 2013

De Folgefonna gletsjer (link is external) is de op twee na grootste gletsjer van het Noorse vasteland en heeft een top van 1400 meter hoogte.

Hardanger - CH - Visitnorway.com - Innovation Norway
Reportage - 26 jun 2013

Op slechts een paar uur rijden van Bergen en Oslo vind je de regio

National Park Hardangervidda - Thomas Linkel,
Vakantietip - 13 jun 2013

Van Europa dan. De Hardangervidda is daarbij ook nog eens het grootste nationale park van Noorwegen.

Gletsjerwandelen op de Folgefonna gletsjer - foto Folgefonni Breforarlag
Reportage - 17 apr 2012
1) Tien niet te missen wandelingen!
Hemsedal walking - Hemsedal.com - Nils-Erik Bjorholt
Wandelroute - 15 mrt 2012

In het Hemsedal ligt de majestueuze Skogshorn van 1728 meter. De tocht naar de top van deze berg is een zware maar schitterende tocht van ongeveer 4,5 uur. De route is van juni tot en met oktober te wandelen, en van november tot mei te skiën.

Vakantietip - 1 mrt 2012

Grijp nog deze zomer de kans om een andere wereld te ontdekken en ga gletsjerwandelen! Elke dag vanaf 15 juni tot en met september organiseert Folgefonni Breførarlag een gletsjerwandeling in het Nationale Park Folgefonna. Folgefonni Breførarlag beschikt over de complete wandeluitrusting om veilig de gletsjer te kunnen bewandelen. Uiteraard onder begeleiding van een gletsjergids!

Vakantietip - 1 mrt 2012

Maarliefs vier prachtige watervallen bevinden zich op de route van de fjorden naar de bergen. Bewandel één van de mooiste wandelroutes van Noorwegen deze zomer! Het Nationale Park Hardangervidda is het grootste Nationale Park van Noorwegen. Van Kinsarvik in Hardanger voert de klim door Husedal naar Hardangervidda.

Reisverhaal - 13 mei 2011

De Denen hadden ons niet verteld dat er nog enorme modderpoelen overwonnen moesten worden. Maar zoals met zoveel problemen kom je ook hier wel overheen. Het geplande eindpunt Gjendebu halen wij net niet. Rond een 19.00 uur is het nog een paar kilometer maar wij houden voor gezien voor vandaag. Het wordt het tijd voor het opzetten van de tent en het koken van een warme maaltijd.

Reisverhaal - 13 mei 2011

Na een eerste nacht in Oslo, is het mogelijk om een (hele) vroege trein te nemen. Dat doen wij dus lekker niet, het is vakantie! Finse, daar waren we 3 jaar geleden ook al eens uit de trein gestapt. Het is een klein dorpje of kun je het beter een gehucht noemen? Finse ligt op 1222 meter en is met de auto niet bereikbaar.

Pagina's

Abonneren op Fjell & Fjord