Arc'teryx Sarissa Jacket

Voor de actieve wintersporter kwam Arc'teryx begin van de winter met een reeks nieuwe jassen, waaronder: the insulated waterproof Shell. Warme, gevoerde jassen gemaakt met het sterke 3-laags GORE-TEX® Pro Shell. Hierdoor is de jas waterdicht en ademend. Arc'teryx noemt deze jas zelf zeer geschikt voor skiën in diepe sneeuw. En dat zie je aan de jas.

Omdat het een gevoerde jas is houdt deze je lekker warm, maar de jas ziet er niet uit als een dikke gevoerde winterjas. Het model is vrouwelijk, en dus voelde ik me allesbehalve een michelin-mannetje. 

Op koude dagen waarbij het hard waaide of sneeuwde genoot ik het meest van de jas. Mijn mede-skiërs hadden het koud of klaagden dat hun jas van binnen nat was. Maar ik had nergens last van en kon heerlijk blijven genieten van het skiën. Ik heb zelf geen ervaring met off-piste skiën, maar ik kan me voorstellen dat deze jas in de diepe sneeuw nog beter tot zijn recht komt.

[Arcteryx Sarissa Jacket.] Ik ben gewend dat als ik de ventilatierits onder de oksels openrits, dat er een groot gat zit waar de wind of sneeuw gemakkelijk in kan komen, maar bij deze jas is er over nagedacht. Als ik de ventilatie open, zit er geen groot gat, maar een gaasje waardoor de sneeuw niet gemakkelijk in de jas kan komen. Het nadeel daarvan is dat hierdoor de functie een beetje verdwijnt; er is geen optimale ventilatie mogelijk.

Verder zit er een sneeuwvanger in de jas. Deze sneeuwvanger heeft vier drukknoopjes en is daardoor in twee maten te verstellen. De kleur van de knoopjes is dezelfde als van de rits op de mouw.

Alle ritsen zijn waterdicht. Ik kan dus zonder erbij na te denken een papieren skipas of een zakdoekje in mijn zakken bewaren.
En wat een groot pluspunt is: toen ik een hele dag geskied had terwijl het sneeuwde was de buitenkant van de jas best nat geworden. Maar toen ik de jas in een drooghok hing, was de jas binnen de kortste keren weer droog.

Nog even in het kort; het Arc'teryx Sarissa Jacket is voorzien van:

waterafstotende ritsen
zakje met rits op de mouw (handig voor skipas)
drie binnenzakken (handig voor mp3, paspoort of telefoon)
ventilatieritsen onder de oksels (geen grote opening, maar een netje)
ruime capuchon (past over een helm)

[Ventilatierits met sneeuwvanger in het Arcteryx Sarissa Jacket.]    [Jasje op de mouw van het Arcteryx Sarissa Jacket.]   [De sneeuwvanger in het Arcteryx Sarissa Jacket.] [Zak aan de binnenkant van het Arcteryx Sarissa Jacket.]   [Zak aan de binnenkant van het Arcteryx Sarissa Jacket.]

Deze jas van Arc'teryx is verkrijgbaar in drie kleuren:

Hummingbird (grijs met rood)
Twilight (zie foto's)
Mellow Yellow (lichtgeel)

[Ook op het strand in Nederland is het fijn om Arcteryx Sarissa Jacket te dragen]

De verkoopprijs is € 750,-. Het is een vrij dure jas, maar de jas is zeer technisch en functioneel. Door de Goretex ProShell buitenlaag, is de jas echt waterdicht en de stof ademt heel goed. Hierdoor blijf je droog; je zweet wordt afgevoerd en de regen blijft buiten.

Conclusie: in de diepe sneeuw en als het koud is, heb je het meest aan deze jas. Als het een zonnige dag is, is de jas eigenlijk te warm. 

Meer informatie over Arc'teryx en deze jas vind je op de website.

Tester: Fenneke Visscher

Meer inspiratie
Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?