BERGHAUS’ SNELLE WANDELBROEK

Tijdens een rondje over de Utrechtse Heuvelrug mocht Jeroen Schilleman de Fast Hike Pants van Berghaus uitproberen. Hoewel geen alpiene bestemming, leende het afwisselend warme en dan weer frisse weer zich goed om een beeld te krijgen van de kwaliteiten van deze wandelbroek. Allereerst valt op dat het afwerkingsniveau van de broek erg hoog ligt: de dubbele stiksels zijn bijzonder netjes afgewerkt en zitten precies op de goede plaatsen. Daarnaast geeft de kwaliteit van de gebruikte materialen veel vertrouwen als het gaat om de te verwachten levensduur.

Door het gebruik van stretch is de pasvorm zeer goed en het comfort hoog, maar ik wil altijd graag het gevoel hebben iets aan te trekken dat tegen een stootje kan. Daarin  onderscheidt deze broek zich van andere stretchbroeken die ik heb. Het materiaal is niet dun en voelt stevig aan; je hoeft niet bij elke doornstruik of wat ruwere rots op te passen voor schrammen of scheuren in je mooie wandelbroek. Daarnaast zorgt het materiaal ervoor dat de broek wel ademt maar toch niet compleet doorwaait. Als je wilt kun je voor extra verkoeling gebruik maken van de ventilatieritsen, die hoewel zeer effectief (een flinke opening, afgewerkt met niet-doorschijnend mesh langs de knieën), nooit het gevoel geven dat je in een vormloze zak aan het wandelen bent. Overige pluspunten zijn de opbergmogelijkheden zonder vervelende naden en/of knoopjes, het lichte gewicht van de broek en het feit dat je je er ook prima buiten het wandelpad mee kunt vertonen. Verbeterpunten heb ik eigenlijk niet kunnen vinden,als ik iets zou moeten noemen is het dat wat aanwezige beeldmerk. De Fast Hike is dus een hele fijne wandelbroek met een voor mij nagenoeg perfecte balans in gewicht, isolatie, stevigheid en comfort.  

Pluspunten
Pasvorm • gebruikte materialen en afwerking • lichtgewicht • ventilatie • opbergmogelijkheden

Minpunt
Erg zichtbaar logo op de pijp

De Fast Hike Pant is er in donkerblauw en zwart. Er is een vrouwen- en  een mannenmodel. Een mannenmodel (L) weegt 420 gr.
Adviesprijs: € 100,–
 

Meer inspiratie

Merk: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?