Mountainbiken in de Dolomieten

Bike Galaxy, fietsplezier in de Dolomieten

Fiets door de Dolomieten met de Dolomiti Bike Galaxy. In Bike Galaxy komt het hele moutainbike-aanbod in de Dolomieten samen, met handige informatie, plekken waar je een fiets kan huren, mountainbike-cursussen, en natuurlijk de mooiste routes en overnachtingsplekken. En omdat de Bike Galaxy onderdeel is van de Dolomiti SuperSummer, kun je ook meteen gebruik maken van de SuperSummerCard, waardoor je mét de fiets toegang hebt tot de bergliften die je zo naar boven brengen.

De mooiste mountainbikeroutes door de Dolomieten

In de Dolomieten kun je je naar hartenlust uitleven op de mountainbike. Van razendsnelle downhill-routes, freeride flows en enduro-trails in de Bikeparks maar er liggen natuurlijk ook rustige routes waarmee je alle dalen in de Dolomieten kunt verkennen. En wil je niet alles op pure spierkracht doen? Pak dan de E-MTB. Met de E-mountainbike verken je de Dolomieten met de hulp van de elektromotor in je fiets net iets rustiger. De accu van je E-mountainbike kan bij een van de Rifugi met oplaadpunten.  

Mountainbiken in de Dolomieten

Handig met de lift

Krijg je al het zuur in de benen als je denkt aan lange fietstochten bergop? Geen nood, want in de Dolomieten kun je op veel plekken zo met de fiets de berglift in. Die brengt jou en je fiets zo naar boven, zodat je niet eerst uren bergop moet ploeteren om bij het begin van een toffe downhillroute te komen. Op die manier heb je nog voldoende energie om ook echt van die downhill te genieten. Of je bespaart met de lift juist tijd en energie zodat je echt alle dalen van de Dolomieten kan verkennen.

Mountainbiken in de Dolomieten

Verken zelf de Dolomieten met Bike Galaxy.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling