Colourkind: milieuvriendelijk alternatief voor textiel verven

Dat water van levensbelang is voor de planeet die we zo graag ontdekken, dat weten de meeste mensen wel. Maar water is ook een belangrijk ingrediënt voor het kleuren van textiel. Door hiervoor gebruik te maken van de duurzame Colourkind technologie bespaart outdoorkledingmerk Berghaus flink op het gebruik van water tijdens haar productieproces.  

Water schaarste
Volgens het World Economic Forum vormt (zoet)water schaarste de belangrijkste bedreiging voor onze maatschappij. De aarde bestaat weliswaar voor een groot deel uit water maar dat is zout en het meeste zoete water zit gevangen in ijs. Drinkwater en zoetwater voor voedselproductie komen kortom steeds meer onder druk te staan. De textielindustrie is daar voor een groot deel debet aan omdat er aan de ene kant veel water nodig is om textiel kleur te geven en aan de andere kant, in bijvoorbeeld landen als China en Bangladesh, veel water vervuild raakt door de chemicaliën die in de textielindustrie worden gebruikt.

De traditionele verftechniek
Om als outdoormerk het gebruik van water tijdens het kleuren van textiel zo veel mogelijk te beperken ontwikkelde Berghaus de unieke en inmiddels prijswinnende Colourkind technologie. De traditionele verftechniek bestaat uit het onder grote druk in grote vaten laten inweken van ongekleurd textiel. Na het inweken in kleurstoffen en fixeermiddelen worden deze er wederom met grote hoeveelheden water uitgewassen.  

Revolutionaire Coulorkind technologie
De Colourkind producten van Berghaus verkrijgen echter op een geheel nieuwe wijze hun kleur. Door de materialen die later gebruikt worden als garen voor het textiel van tevoren hun kleur te geven is het Berghaus gelukt om de CO2 emissies en het gebruik van chemicaliën met wel 60% en het gebruik van water met zelfs 90% terug te dringen. En dit is niet alleen beter voor het milieu. Want doordat de kleur in het garen zit blijft de textiel ook veel langer haar originele kleur behouden. Colourkind is dus goed nieuws voor het milieu en levert duurzamere kleuren op waardoor u langer van uw kleding kunt genieten.
 

Meer inspiratie

Merk: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.