Columbia

Columbia, It’s perfect, now make it better

Columbia maakt no nonsense outdoorkleding en -schoenen die je ongeacht de omstandigheden warm, koel, droog en beschermd houden.

Hoe is jullie merk ooit ontstaan?

Columbia Sportswear Company is ontstaan in Portland, Oregon en is daar nog steeds gevestigd. Zij maakt al tachtig jaar uitmuntende outdoorproducten waarmee de bewoners van het noordwesten van de VS, de pacific northwesterners, en de rest van de wereld kunnen genieten van het buitenleven. Gedurende meer dan veertig jaar is Gert Boyle de drijvende kracht geweest. Haar doorzettingsvermogen en vastberadenheid hebben Columbia gemaakt tot het wereldmerk dat het nu is.

Wat is de achtergrond van de oprichters?

De ouders van Gert Boyle waren Duitsers die in 1938 hun moederland verlieten en naar de Verenigde Staten vluchtten. Zij kochten na aankomst in Portland een klein hoedenatelier en noemden het de Columbia Hat Company, naar de rivier bij hun nieuwe huis. Dit bescheiden begin was van groot belang voor de familie en stond symbool voor de gevonden vrijheid en een nieuwe start. Na de dood van haar ouders en later haar man nam Gert Boyle de leiding van het bedrijf over. Het ene moment was ze huisvrouw en het volgende directeur. Inmiddels staat al weer heel wat jaren haar zoon Tim aan het roer. De familie – en het bedrijf – hebben ups en downs gekend, maar de gezamenlijke passie voor de natuur en het buitenzijn heeft altijd bijgedragen aan het succes van Columbia Sportswear Company.

Wat is je meest recente innovatie

De prijswinnende OutDry™ Extreme, onze eerste serie waterbestendige én ademende jassen en broeken. Opvallend: het waterwerende membraam zit aan de buitenkant en stof aan de binnenkant. Traditioneel waterbestendig materiaal maakt gebruik van een binnenmembraan dat niet ademt. En waarom zouden we dit niet omdraaien en de wereld van de regenkleding op zijn kop zetten? Door gebruik te maken van een buitenmembraan, waterdichte naden én een next-to-skin membraan aan de binnenkant, blijf je gegarandeerd droog en comfortabel, ongeacht de weersomstandigheden!

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt