familievakanties in Catalonië

De 4 mooiste familievakanties in Catalonië, Spanje

Op vakantie met de hele familie is altijd genieten, vooral als je bestemming alles in zich heeft om je je thuis te laten voelen. In Catalonië hebben diverse bestemmingen het certificaat Familie-Vakantie-Bestemming. Hier vind je bijvoorbeeld accommodaties die speciaal voor kinderen op maat gemaakt zijn, restaurants met kinderstoelen en heerlijke kindermenu’s en heel veel andere service. Maak nu kennis met enkele van deze bestemmingen, en geniet straks van een geweldige vakantie in Catalonië met de hele familie.

Berga, de poort naar de Pyreneeën

Gelegen aan de voet van de bergen van de Sierra de Queralt, is het stadje Berga de poort naar de Pyreneeën, de verbinding tussen de bergen en de vlaktes. Het biedt een natuurlijke omgeving met schitterende landschappen en wandelpaden om te ontdekken, met een uitmuntende keuken en geliefde volksfeesten.

Patum de Berga. foto Catalan Tourist Board

De uitzichten vanaf de Santuari de Queralt (1024 meter) zijn spectaculair. Als je met de familie houdt van actieve uitjes, dan kan je vanaf Berga de bergen in wandelen. Als je meer voelt voor een meer ontspannen wandeling, dan kan je naar het heiligdom van Queralt rijden en vanaf daar al wandelend de omgeving ontdekken. Santuari de Queralt is het begin- en eindpunt van een aantal lange afstandspaden, zoals de Los Buenos Hobres-pad, en van kortere routes en wandelpaden. Als je van outdooractiviteiten houdt, dan is La Baells Reservoir een geweldige plaats voor diverse watersporten, zoals kayakken, en paardrijden, wat zeker de kinderen blij zal maken.

Als je Berga bezoekt tijdens Corpus Christi, dan zal je hét locale feest pur sang en beschermd immaterieel erfgoed meemaken: La Patum. Dit evenement is feest voor de heel familie, de kinderen zullen het zeker geweldig vinden.

Patum de Berga. foto Catalan Tourist Board

Meer weten over berga: www.turismeberga.cat

De rode bergen van Muntanyes de Prades

De Muntanyes de Prades, met hun rode kleur en wandelpaden langs grove dennen, eiken en steeneiken, zijn een prima gebied om een paar dagen met de familie door te brengen. De kinderen kunnen er  spelen en veilig genieten van het buiten zijn.

Muntanyes de Prades, Esglesia Sant Miquel.  foto Catalan Tourist Board

Dit gebied met veel natuurlijke schoonheid staat bekend als El Baix Camp en is de perfecte plek om natuur en avontuur met elkaar te combineren. Het gebied is het beste wandelend, op de fiets of te paard te verkennen. De iets actievere familie kan gebruik maken van de lange-afstandsroutes zoals de GR7, de GR 65 en andere routes die de verschillende stadjes tussen de Costa Daurada en het binnenland van Catalonië met elkaar verbinden.

In de Muntanyes de Pradesbergen heb je de kans om de rijke flora en fauna te ontdekken. In het gebied leven wilde katten, eekhoorns, vossen, valken, gecko’s en salamanders.

Muntanyes de Prades, Esglesia Sant Miquel.  foto Catalan Tourist Board
Meer weten: www.prades.cat

 
La Vall de Boí, genieten van water en erfgoed

De La Vall de Boí vallei biedt het hele gezin de kans om natuur en cultuur te beleven. De topattracties zijn het Nationaale Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, het enige nationale park in Catalonië, en de practige Romaanse kerken. Die liggen verspreid in de vallei en zijn een Unesco Werelderfgoed.

Nationaal Park Aigüestortes i Estany Sant Maurici. foto Catalan Tourist Board

Het water is de grootste topattractie. In het gebied liggen bijna tweehonderd meertjes en stroompjes. Er zijn uitgezette wandelingen voor het hele gezin. In de winter kun je sneeuwschoenwandelingen maken en zijn er allerlei activiteiten voor kinderen: ze kunnen op zoek naar marmottenholen om te zien hoe ze leven; er zijn vlinders met duizend kleuren; vogelgeluiden leren kennen en ze kunnen de schaapherder helpen bij het voeren van de kudde. En daar blijft het niet bij. Elk seizoen worden er nieuwe activiteiten aangeboden.

Nationaal Park Aigüestortes i Estany Sant Maurici. foto Catalan Tourist Board

Meer weten? Kijk op www.vallboi.cat

Ontdek het magnifieke landschap van Les Valls d'Àneu

Een magnifiek landschap met zowel ’s winters als ’s zomers attracties voor de hele familie. In de winter is de sneeuw in de hoger gelegen gebieden de topattractie. Er kan worden geskied  en er zijn tochten met sneeuwschoenen. ’s Zomers krijgen de bergen hun groene kleur terug en is er van alles te doen in de idyllische omgeving van het Nationaal Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Nationaal Park Aigüestortes Foto Jordi Pou

In het Nationaal Park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici kun je geweldige foto’s maken van het meer en de toppen van de indrukwekkende Encantats, of je kan op excursie naar het Alt Pirineu natuurreservaat, waar kinderen een geweldige tijd zullen hebben in de verschillende vogelkijkhutten.

Nationaal Park Aigüestortes i Estany Sant Maurici. foto Catalan Tourist Board

Meer weten over Les Valls d'Àneu, kijk hier: www.vallsdaneu.org


Meer inspiratie

familievakanties in Catalonië

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!