De mooiste uitzichtpunten van de Dolomieten

De 4 mooiste uitzichtpunten van de Dolomieten

Het landschap van de Dolomieten is een van de mooiste landschappen ter wereld. De steile wanden en diep uitgesleten dalen, maar ook de hoge besneeuwde toppen en de machtige gletsjers maken van de Dolomieten een heel bijzonder landschap. Zo bijzonder dat het landschap is opgenomen op de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO. En vanaf deze vier uitzichtpunten heb je het mooiste uitzicht op dat landschap.

De mooiste uitzichtpunten van de Dolomieten

Lagazoi, genieten van de zonsopkomst

Deze berg heeft eigenlijk twee toppen, de Grote Lagazoi (2835 meter) en de Kleine Lagazoi (2778 meter). De laatste berg is goed bereikbaar met een kabelbaan. Vanaf de Kleine Lagazoi heb je ’s ochtends vroeg een prachtig uitzicht op de zonsopkomst en op de hoge top van de van de Marmolada. Hier kun je je ook verdiepen in de roerige geschiedenis van de Dolomieten, in het Eerste Wereldoorlogmuseum.

Sass Pordoi, zie je Oostenrijk liggen?

De 2950 meter hoge Sass Pordoi ligt hoog boven Val di Passa. Vanaf hier kijk je helemaal naar Oostenrijk en Zwitserland. En als je daarmee nog niet genoeg gezien hebt, kun je vanaf het bergstation van de kabelbaan op pad over een van de gemarkeerde wandelroutes of via ferrata’s over de hoogvlakte van de Sellagruppe.

De mooiste uitzichtpunten van de Dolomieten

Tofana, uitzicht op Venetië

De drie toppen van de Tofana horen bij de hoogste toppen van de Dolomieten. Alleen de Marmolada en de Antelao zijn hoger. En dat levert een fantastisch uitzicht op. Vanaf 3244 meter hoge de Tofana di Mezzo kun je zelfs Venetië zien liggen! En diep onder je kun je nog het stadje Cortina zien liggen.

Marmolada, de koningin van de Dolomieten

De Marmolada is met 3400 meter de hoogste top van de Dolomieten en staat ook bekend als de Koningin van de Dolomieten. Vanaf het parnoramaterras op het bergstation van de kabelbaan heb je een ongekend uitzicht op de bergwereld om je heen. Vanaf hier kun je bijna de hele Dolomieten zien!

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden