wandelroute meren van San Giuliano-Garzonè

De meren van San Giuliano-Garzonè, lieflijk en ruig!

In Madonna di Campiglio verblijf je tussen de verticale wereld van de Brenta Dolomieten en de keizerlijke gletsjers Adamello-Presanella. Hier zijn er uiteraard talrijke wandelmogelijkheden voor je zomervakantie. Een onalledaagse wandeling, tussen het poëtische en het ruige, gaat naar de meren van San Giuliano en Garzonè. Je start bij Caderzone Terme in Val Rendena (parkeerplaats Pozze delle Vacche) en boven sta je voor twee bergmeren en tussen de lariksen die in de herfst goud kleuren.

Lekker eten

In de berghut San Giuliano, recentelijk gerenoveerd en waar je ook kunt overnachten, mag een pauze niet ontbreken. De familie Leonardi maakt de meest heerlijke pastagerechten, taarten en ‘polenta’ (maisgerecht)  die in een koperen ketel boven het vuur langzaam wordt bereid. Wil je de immense natuur en puurheid ervaren, verblijf dan een nacht op hoogte in deze hut in het Natuurpark Adamello Brenta.

wandelroute meren van San Giuliano-Garzonè

Als je daar bent, wandel dan naar het kleine kerkje op de oever, opgedragen aan S. Giuliano di Cilicia. Eerste berichten over het bestaan, stammen uit 1292, echter de huidige vorm is van 1868. Enige tijd zou een kluizenaar hier zijn heil hebben gezocht maar het verhaal  gaat ook dat de waterbron goed zou zijn tegen koorts.

Safierblauw

Langs het wandelpad kom je langs diverse ‘malghe’ (bergboerderijen); Diaga, San Giuliano en Campostril waar de werkzaamheden van de mens en natuur in elkaar overlopen. Een een derde meertje, het safierblauwe Lago di Vacarsa middenin het groen, is een volgende verrassing langs de route.

Zorg dat je foto’s kunt maken want deze wandeltocht is beeldschoon met zicht op de top van de Presanella, gletsjers Carè, Alto-Adamello en de Brenta Dolomieten.

In het kort:

  • Lang: 11 km
  • Tijd: 6 uur voor de gehele route
  • Hoogste punt: 2.175 m
  • Hoogteverschil: 665 m.
  • Geschikt voor het hele gezin mits kinderen wandelervaring hebben

Hier vind je meer informatie over deze vallei, wandelmogelijkheden en accomodaties.

 

 

 

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!