Brenta Dolomieten

Brenta Dolomieten

Rifugio Agostini
Reportage - 13 jun 2024

“Oh wat is het hier mooi.” Woorden die ik vaak herhaal als ik door de Brenta Dolomieten in Trentino loop. Dit in Val d’Ambiez, in natuurpark Adamello Brent

Rifugio Brentei
Reportage - 27 mei 2024

Mijn ogen dwalen over de hellingen van Val Brenta terwijl ik parkeer in Località Vallesinella. De stenen zijn glibberig en de route gaat steil omhoog.

Santa Colomba trentino
Reportage - 20 jun 2023

In de Brenta Dolomieten in Trentino wandel je over miljoenen jaren oude koraalriffen, niet onder water, maar op duizend meter hoogte!

wandelroute meren van San Giuliano-Garzonè
Reportage - 30 mei 2022

In Madonna di Campiglio verblijf je tussen de verticale wereld van de Brenta Dolomieten en de keizerlijke gletsjers Adamello-Presanella. Hier zijn er uiteraard talrijke wandelmogelijkheden voor je zomervakantie. Een onalledaagse wandeling, tussen het poëtische en het ruige, gaat naar de meren van San Giuliano en Garzonè.

Fietsen in de Dolomieten
Reportage - 2 mrt 2022

Van een fietstocht over de DoGa, tot een bergwandeling in het hart van de Brenta Dolomieten en een tocht over de 'beste rafting rivier van Europa'.

Wandelroute Dolomiti Paganella
Wandelroute - 22 mei 2019

Deze wandelroute door de Brenta Dolomiten loopt van het Lago die Moplveno naar de Rifugio Pedrotti, de grootste berghut van de Brenta Dolomieten.

Mountainbiken in de Brenta-Dolomieten
Vakantietip - 23 apr 2019

“Fietsen in de Brenta Dolomieten, kan ik dat wel?

Wandelen in de Brenta Dolomieten
Reportage - 17 apr 2019

Maak kennis met de gebieden in en rondom de Brenta Dolomieten in Trentino. Aan de zuidzijde van de Alpen, liggen vijf gebieden met een eigen identiteit.

Actieve vakantie in Italie Skirama Dolomiti
Reportage - 15 mei 2018

​Ik woon met mijn 2 dochters in de provincie Trentino (Italië) in een waar outdoor paradijs met de Brenta Dolomieten en circa 300 meren.

Blog - 29 apr 2017

Dit is het tweede deel van de ‘toppers van Trentino’ een serie verhalen en foto’s waarin ik, Roos Schellings, de mooiste dagtochten beschrijf van Trentino. Tochten die we herhaaldelijk zelf liepen en zeker nog eens gaan lopen, en insider information over de mooiste bergwandelingen van Trentino.

Wandelen en via ferrata's in de Brenta Dolomieten
Reportage - 15 feb 2017

Het Brentamassief ligt westelijk van Trento in de provincie Trentino. Liefhebbers van via ferrata’s kunnen zich hier prima uitleven.

Pagina's

Abonneren op Brenta Dolomieten