voedingssuplementen voor bergsport

De voordelen van voedingssupplementen tijdens je klim

Elke sporter weet hoe belangrijk het is om te kiezen voor gezonde voeding en een gezonde levensstijl in het algemeen. Zeker als je veel en intensief sport, doe je er goed aan te kiezen voor voedingssupplementen. Hoewel de term voedingssupplementen natuurlijk verschillende soorten kan omvatten (van vitamine complexen tot eiwitpoeders), hebben ze allemaal één ding gemeen: ze bieden voordelen voor sporters die sneller willen herstellen van hun training, én beter willen presteren.

Maar wat houdt nu precies in, en hoe kunnen voedingssupplementen daarbij helpen? Vragen die een duidelijk antwoord behoeft als je het beste uit je klim wil halen!

De voordelen van voedingssupplementen:

1. Betere prestaties

Of het nu gaat om een eiwitshake met extra koolhydraten of een vitamine B complex supplement, dergelijke maatregelen helpen je beter te presteren tijdens je sport. Zo zijn bepaalde vitaminen en mineralen als calcium belangrijk voor de samentrekking van spieren, terwijl eiwitpoeders of koolhydraatsupplementen je dan weer extra energie geven om harder te trainen.

2. Een beter herstel

Als je hard traint, of dat nu op de klimmuur of in de sportschool is, dan heeft je lichaam tijd en energie nodig om optimaal te herstellen. Voedingssupplementen geven het die kans: dankzij de extra calorieën die je binnenkrijgt via een eiwitshake of de micronutriënten en mineralen die in een vitaminen complex zitten, herstelt je lichaam beter én sneller - waardoor je dus ook sneller opnieuw kunt trainen!

3. Gezondere gewrichten

Een van de meest kwetsbare delen van het menselijke lichaam zijn de gewrichten. Doordat ze onze spieren enorm veel mobiliteit en bereik geven, zijn ze ook vaak het slachtoffer van blessures. Het is dus erg belangrijk om je gewrichten gezond te houden, en dat kan door middel van voedingssupplementen. Zo is glucosamine een van de beste supplementen die je kan nemen voor gezondere gewrichten.

De beste supplementen kiezen voor jouw sport

Bij elke sport gaat het erom dat je je lichaam traint om meer aan te kunnen, sneller te kunnen lopen, hoger te kunnen klimmen, enzovoorts. De juiste supplementen kiezen is hiervoor essentieel, en de mogelijkheden zijn dan ook erg divers!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.