grangers duurzaam

Granger’s milieuvriendelijk onderhoud

Granger’s is het meest milieuvriendelijke onderhoudsmerk voor technische kleding en schoenen van dit moment en alle producten zijn dan ook Bluesign® gecertificeerd. Een Bluesign®certificering krijg je als bedrijf alleen als de hele productieketen, van grondstof tot afval bij de consument, milieuvriendelijk is. Er wordt daarbij niet alleen gelet op de duurzaamheid en de afbreekbaarheid van het product zelf, maar ook is bijvoorbeeld het gebruik van plastic koffiebekers in de productie verboden.

Hoe zijn jullie ooit ontstaan?

Granger’s bestaat dit jaar tachtig jaar en werd in het verleden al gebruikt tijdens de eerste expedities naar de Mount Everest en naar de Noord- en Zuidpool. Het hoofdkantoor van Granger’s is gevestigd in het Lake District in Engeland. De ligging van het bedrijf midden in de prachtige natuur is voor Granger’s een drijfveer om niet alleen nu milieuvriendelijk te zijn, maar dat ook in de toekomst te blijven. Om die reden is Granger’s altijd op zoek naar innovaties en nog milieuvriendelijker productiemethoden.

Wat zijn de sterke producten van Grangers?

Granger’s is vooral bekend om het product 2-in-1, waarmee je in 1 wasbeurt je buitensportjas reinigt en opnieuw waterafstotend maakt. Maar ook Leather Conditioner is bijzonder; het voedt het leer van binnenuit en behoudt tevens het ademend vermogen van het Gore-Tex® membraan in de schoen. De goede prestaties van de Granger’s producten, maakt dat vele merken van buitensport kleding inmiddels expliciet Granger’s adviseren voor de onderhoud van hun kleding en schoenen. Merken als Arc’Tyrex, The North Face, Patagonia, Marmot, Sprayway en Musto bijvoorbeeld, maar ook het bedrijf Gore-Tex, producent van waterdichte en ademende membranen, werkt nauw met Granger’s samen.

Zijn er bergsporters die door jullie gesponsord worden?

Wij sponsoren op dit moment de klimmers van Project 5 Peaks met onder andere onze de Granger’s producten. De Nederlandse klimmers proberen de eerste Nederlandse Snow Leopards te worden, waarvoor ze de 5 hoogste toppen moeten beklimmen in Centraal Azië. En dat terwijl ze net als de meesten van ons full-time werken en alle fotografie, de pr en de website in eigen beheer doen. Dit seizoen staan ze als alles goed gaat op de top van Peak Pobeda (7.439m) en van de Khan Tengri (7010 m), afgelopen jaar stonden ze al op de top van Peak Lenin (7134 m).

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!