kerstmarkt in de alpen

Hier vind je 5 mooie kerstmarkten in de Alpen

De geur van lekkernijen, gezellige lichtjes en op de achtergrond een landschap met besneeuwde bergtoppen, dat zo van een kerstkaart lijkt te komen. Daarvoor moet je naar een kerstmarkt in de Alpen. De kerstmarkten zijn een echte Alpentraditie en staan lokaal vaak bekend als Weihnachtsmarkt, Christkindlmarkt of Adventmarkt. Veel kerstmarkten beginnen al in november en  eindigen soms pas in het nieuwe jaar. Alle tijd voor een bezoekje dus! Wij zetten een paar mooie kerstmarkten in de Alpen op een rijtje.

kerstmarkt in innsbruck

Innsbruck – flonkerende lichtjes

De kerstmarkten van Innsbruck horen tot de grootste kerstmarkten van de Alpen. In de stad vind je honderden kraampjes, maar er is ook live muziek, toneel en exposities. En uiteraard heel veel lichtjes, die door de Svarovski-kristallen extra flonkeren. De kerstmarkten in Innsbruck vind je verspreid door de hele stad. Je kan er dus een ware kerstmarkten-ontdekkingstocht houden. Extra fijn aan de kerstmarkten in Innsbruck is dat Innsbruck zo goed bereikbaar is. Binnen een straal van 50 kilometer vind je veel grote wintersportgebieden. Ideaal om een wintervakantie in de bergen te combineren met een dagje kerstmarkten in Innsbruck, of andersom.

Salzburg – echte kerstgeschiedenis

In Salzburg vind je een echte historische kerstmarkt. Niet alleen door de historische omgeving van de markt in het centrum van de stad. Salzburg is ook de regio waar twee eeuwen geleden voor het eerst ‘Stille Nacht, Heilige Nacht’ werd gezongen. Al met al een prima plek voor een historische kersttrip dus. 

Pilatus – op hoogte

Leuk al die kerstmarkten, maar natuurlijk willen we wel graag de bergen in. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten, dat blijkt in Zwitserland. Op de berg Pilatus vind je op 2131 meter boven vijftig kraampjes. Daarmee is de kerstmarkt op de Pilatus de hoogste kerstmarkt van Europa, naar eigen zeggen dan. Je moet je bezoekje naar deze kerstmarkt overigens wel goed plannen, want waar sommige kerstmarkten soms maanden open zijn, is deze kerstmarkt maar een weekendje open, meestal in november.

kerstmarkt Merano

Merano – Italiaans design

De kerstmarkt in Merano hoort tot de mooiste van Europa. En niet zo gek ook, niet alleen is Merano zelf een prachtig plaatsje, maar aan het ontwerp van de kerstmarkt werken ook kunstenaars, modeontwerpers en architecten mee. En in 2019 kun je daar nog meer van genieten. Dan wordt de kerstmarkt van Merano extra mooi versierd door 31 kerstbomen die worden ontworpen door kunstenaars.

kerstmarkt Berchtesgaden

Berchtesgaden – Beierse tradities

Berchtesgaden is een toeristisch en historisch centrum in het zuiden van Duitsland, niet al te ver van Salzburg. In de adventsperiode kun je hier van een knusse kerstmarkt genieten met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Watzmann. Op de kerstmarkt van Berchtesgaden staan handgemaakte producten van lokale ambachtslieden centraal. Sterker nog: je kunt zelf meedoen aan werkshops houtsnijden. Helemaal bijzonder wordt het, als je je bezoek aan de kerstmarkt van Berchtesgaden kan combineren met een kerstviering in de bijzondere St. Bartholomeuskerk aan de Köningssee.

 

Meer inspiratie
Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.