Icebreaker: We believe there is a better way and nature has the answers

Icebreaker: We believe there is a better way and nature has the answers

Het merinoschaap behoort tot een van ’s werelds oudste en sterkste schapenrassen. In tegenstelling tot een ‘gewoon’ schaap, is de merino bestand tegen de bloedhete zomers en strenge winters van de Zuidelijke Alpen in Nieuw-Zeeland.

Het merinoschaap kan deze extremen overleven, dankzij de kenmerken van hun uitzonderlijke vacht. In de zomer is hun vacht dun, licht en ademend, zodat de schapen geen last hebben van temperaturen die er boven de 30° Celsius uitkomen. ’s Winters groeit er een extra laag wol over hun basisvacht, die hun beschermt tegen temperaturen van -10° Celsius.

Wat voor de merino werkt, werkt ook voor de mens. Daarom gebruiken we bij icebreaker merinowol om natuurlijke outdoorkleding te maken: comfortabel, geurbestendig en ademend. Een alternatief voor synthetische kleding.

 We believe there is a better way and nature has the answers

Welke impact heeft jouw T-shirt?

In 2050 is het mogelijk dat er qua gewicht meer plastic dan vis in het zeewater zit, volgens het schrikbeeld dat de Plastic Soup Foundation in Amsterdam schetst. Vandaag de dag bestaat 85% van de door de mens veroorzaakte zeeafval uit microvezels. Bij het wassen van kunststof kleding kunnen bij één wasbeurt meer dan 700.000 piepkleine plastic deeltjes vrijkomen die in de oceanen verdwijnen. Om nog maar te zwijgen over de verspilling van water, namelijk 152 liter per wasbeurt.

Er moet een betere manier zijn

Doorbreek de cyclus. Draag je T-shirt dagelijks en probeer het minder te wassen. Het Tech Lite T-shirt van icebreaker is gemaakt van 87% natuurlijke merino. Natuurlijke merino hoef je minder vaak te wassen. Het is zacht, ademend en geurbestendig, zodat je langer actief kan blijven tussen wasbeurten door. Minder was betekent minder verspilling van tijd. Minder verspilling van water en energie. Minder plasticvervuiling in oceanen. Minder impact op het milieu.

Stel je een leven voor met minder plastic. Kleine stapjes, grote veranderingen. icebreaker is op een missie om het bewustzijn te vergroten op het gebied van synthetische kleding. De keuze voor natuurlijke vezels is beter voor de mens en de planeet. Het gebruik van natuurlijke stoffen staat gelijk aan minder schade aan het milieu. En dat is goed voor iedereen. Individueel kunnen we allemaal een verschil maken en samen kunnen we een beweging starten. Maak deel uit van de verandering. Move to natural™.

 We believe there is a better way and nature has the answers

More wear, less impact

Heb jij wel eens zeven dagen lang hetzelfde T-shirt gedragen? Waarom niet? T-shirts van icebreaker zijn gemaakt van natuurlijke vezels die langer geurbestendig zijn, zodat je ze minder vaak hoeft te wassen. Draag een T-shirt van icebreaker en doe mee met de #teesforgood uitdaging: 7 dagen, 1 T-shirt, 0 wasbeurten.

www.icebreaker.com​

Meer inspiratie

Merk: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer