Leatherman

Leatherman, uitvinder van de multitool zoals we die nu kennen

Leatherman is een Amerikaans bedrijf dat de allereerste zakformaat-multitool op de markt heeft gebracht. Een multifunctioneel gereedschap met tot wel 29 functies verborgen in de handgrepen en een tang als hoofdfunctie. Inmiddels is de naam Leatherman meer een begrip geworden dan een merknaam. Leatherman maakt essentiële tools voor onder andere professionals, doe-het-zelvers en outdoorliefhebbers.

Hoe is jullie merk ooit ontstaan?

Ruim veertig jaar geleden besloot Tim Leatherman samen met zijn vrouw een rondreis door Europa te maken. Hij kocht een oude Fiat 500 in Amsterdam en reed hiermee via Scandinavië en Oost-Europa helemaal naar Iran. Al snel vertoonde de Fiat flink wat mankementen en moest Tim regelmatig reparatiepogingen ondernemen. Ondanks dat zijn zakmes de meeste klussen wel kon klaren, miste hij toch echt een tang. Dat bracht hem op het idee om een zakformaat multitool te ontwerpen met de tang als basiselement. Bij thuiskomst begon Tim Leatherman meteen aan de uitwerking van zijn idee. Hij ging een samenwerking aan met zijn vriend Steve Berliner en op 5 juli 1983 werd Leatherman Tool Group Inc. officieel opgericht. Inmiddels gaan er per jaar wereldwijd twee miljoen Leatherman-multitools over de toonbank.

Wat zijn de belangrijkste kernwaarden bij Leatherman?

Het avontuur van mede-oprichter Tim Leatherman is de bron van inspiratie geweest voor de talloze multitools die tot op heden zijn uitgebracht. Tim vindt dat gebruikers altijd op hun tool moet kunnen rekenen: zowel in de garage als tijdens een avontuur in het midden van niets. Zijn toewijding aan kwaliteit en zijn doorzettingsvermogen vormen al 35 jaar de belangrijkste drijfveren van Leatherman Tools Group. Elke multitool wordt dan ook met dezelfde toewijding met de hand gemaakt door één van de 700 Leathermanmedewerkers.

Wat zijn je sterke producten?

Leatherman Wave is zonder enige twijfel de populairste multitool ooit. Het bijzondere aan dit model is dat de messen vanaf de buitenkant toegankelijk zijn. Je hoeft de tool dus niet eerst open te klappen. En dit jaar is de Wave opgevolgd door de Wave+. Het vernieuwde ontwerp heeft eveneens 17 gereedschappen, maar met één belangrijke verbetering. Je kunt nu namelijk de bek van de tang vervangen. De draadknippers zijn eenvoudig los te schroeven zodat je ze kunt verwisselen als ze versleten zijn.

 

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden