Home » Merken

Leatherman

Dertig jaar geleden richtte Tim Leatherman de Leatherman Tool Group Inc. op, nadat hij tijdens zijn reis door Europa geïnspireerd werd om een multifunctionele tang te maken.

De oude Fiat 600 waarmee hij reisde, had veel onderhoud nodig. De mankementen waren niet op te lossen met een simpel zakmes. Met zijn getting-things-done mentaliteit heeft hij ook tevergeefs talloze kranen proberen te maken in de low-budget hotels waarin hij verbleef. Bij thuiskomst begon Tim met de ontwikkeling van zijn eerste Leatherman Multi-tool: de PST (Pocket Survival Tool).


De mensen bij Leatherman Tool Group zijn allemaal doeners. Elke multi-tool en mes wordt met de hand gemaakt door één van de 700 Leatherman medewerkers die 100% achter de missie en visie staan van Leatherman: een tool maken waar klanten op kunnen rekenen in elke verwachte en onverwachte situatie. En dat met een garantie van 25 jaar. Vandaag de dag heeft Leatherman meer dan vijftig verschillende multi-tools en zakmessen geïntroduceerd die verkrijgbaar zijn in maar liefst 82 landen verspreidt over de hele wereld. 

www.leatherman.com

gratis bergsportartikelen
Nieuws - 23 dec 2019

Het is kerstvakantie! En hoe vier je de kerstvakantie beter dan met een paar mooie acties? Bijvoorbeeld met deze acties van Leatherman en Olight

Leatherman mini gereedschap
Winnen - 23 dec 2019

Op zoek naar een sleutelhanger die je ook als gereedschap kunt gebruiken? De Leatherman #8 is een alleskunner met moersleutels in 5 maten, een doosopener, flessenopener en een grote platte schroevendraaier. Kortom, alles wat je nodig hebt!

Leatherman skieletool
Uitrusting - 24 jun 2019

De Leatherman Skeletool is één van de lichtste full-sized multitools op de markt, waardoor het perfect is voor dagelijks gebruik en makkelijk mee te nemen.

leatherman free
Uitrusting - 20 mei 2019

Met de FREE-collectie heeft het bekende multitool-merk Leatherman een compleet nieuwe lijn met een heel nieuw ontwerp geïntroduceerd. Dankzij magneten openen en sluiten de nieuwe multitools zo makkelijk dat ze ook met één hand te gebruiken zijn. Ook zorgt het nieuwe systeem met magneten ervoor dat er minder slijtage is, dus je multitool gaat nog langer mee ook!

Leatherman Rebar Heritage
Uitrusting - 4 jul 2018

Speciale uitgave met de authentieke bruin lederen etui! Het hoekig ontwerp van de Rebar zal echte Leatherman fans doen herinneren aan de Leatherm PST.

Leatherman Wave+ Heritage
Uitrusting - 22 jun 2018

De Leatherman Wave Plus is een speciale uitgave met authentiek bruin lederen etui! De Wave Plus is de opvolger van de New Wave.

leatherman Nemo
Nieuws - 7 jun 2018

Tim Leatherman, de uitvinder van de multitool, toert over de hele wereld om het jubileum van zijn uitvinding te vieren. En jij kan erbij zijn!

Leatherman
Reportage - 30 mei 2018

Leatherman bracht als eerst de zakformaat-multitool op de markt. Een multifunctioneel gereedschap met tot wel 29 functies.

Leatherman Wave+
Uitrusting - 30 mei 2018

De nieuwe Leatherman Wave+ heeft een vervangbare bek van de tang. Is de kniptang bot of versleten? Dan kun je eenvoudig een nieuwe plaatsen!

Leatherman
Uitrusting - 28 sep 2017

Een multitool is het perfecte gadget om mee te nemen tijdens een meerdaagse trip. Neem nu de Leatherman Juice CS3: hij heeft een kurkentrekker, flessen- en blikopener en een handig schaartje. De ideale keukenhulp, toch? Zijn aluminium behuizing maakt hem daarnaast ook nog erg licht – nog geen 40 gram – en is minder dan 9 centimeter lang. Die kan dus gerust mee in je rug- of broekzak.

leatherman Juice B2
Uitrusting - 21 aug 2017

De Leatherman Juice B2 is een ultralicht multitooltje. de mulitool heeft twee messen van roestvrij staal: één met een glad lemmet, en één met kartels.

leatherman skeletool
Uitrusting - 21 aug 2017

De Skeletool van Leatherman is een compact outdoor-zakmes dat je makkelijk met één hand kan openen. Het is lichtgewicht, maar wel robuust en stevig.

Pagina's

Abonneren op Leatherman