Bijzondere treinreizen

Lonely Planet - Mooiste treinreizen

Lonely Planet Mooiste treinreizen bevat 60 van 's werelds mooiste en meest onvergetelijke treinavonturen. Van klassieke langeafstandsreizen, zoals The Rocky Mountaineer in Canada, The Ghan in Australië en Rovos Rail in Zuid-Afrika, tot onbekende pareltjes op gewone woon-werkverkeertrajecten zoals De Darjeeling Toy Train in India en van Nova Goriza naar Jesenice in Slovenië. Elke reis gaat vergezeld van praktische informatie, zoals ticketopties, dienstregelingen en haltes, inspirerende foto's en een geïllustreerde routekaart. Reizen met de trein: de wereld ligt aan je voeten.

De Ferrocarril Chihuahua al Pacífico

Van de dorre hoogtes van Chihuahua in de Sonoranwoestijn tot aan de zwoele Stille Oceaan via ’s werelds grootste en adembenemendste ravijnen… Dit is een treinreis waarbij je mond openvalt, zowel om de technische prestaties als om het spectaculaire landschap. De route, met zijn hoogste punt op 2400 m, heeft meer dan 120 tunnels en bruggen nodig om het rotsachtige terrein te overwinnen. Je rijdt langs ravijnen en komt diep in het land van twee van de interessantste culturen van Mexico: de Tarahumara en de Mennonieten.

De Nilgiri Mountain Railway

Lonely Planet mooiste treinreizenEr hangt een vleugje ‘steampunk’ om de enige tandradbaan van India, die met behulp van tandwielen en rondsels de geurige Nilgiri-bergen inrijdt. De treinreis van Mettupalayam naar Ooty (Udhagamandalam), die sinds 2005 op de Unesco-lijst staat, is een tropische klassieker in de groene hooglanden waar Britse kolonialen vroeger de hitte van de vlakten ontvluchtten. Hier geen uitzicht op de Himalaya, z0als bijvoorbeeld in de Darjeeling Toy Train of de Himalayan Queen van Shimla, maar wel spannende bruggen, prachtige vergezichten, weelderig groen… en de dromerige nostalgie van ouderwetse stoomkracht..

Deze en andere treinreizen vind je in Lonely Planet mooiste treinreizen.

ISBN 9789021570044 |Uitgever Kosmos Uitgevers
 

 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Hou jij van een avontuurlijke vakantie? Denk ook eens aan Catalonië!

De mooiste herftwandelingen rondom het Gardameer!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!