Lopen met de hond: de bergen in

Lopen met de hond: de bergen in

Zonder je zorgen te hoeven maken dat jouw hond een mountainbiker voor de wielen loopt samen met je hond op stap in een prachtige omgeving. Lijkt jou dat ook wel wat? Hier staan routes in Zwitserland speciaal voor een wandeling met jouw trouwe viervoeter.

Wat zijn lecky-trails?

Lecky-trails zijn wandelroutes speciaal voor bergwandelaars met honden. Slechts hier en daar vind je borden met de aanwijzing dat de honden aan de lijn moeten en bij sommige routes zijn er zelfs leuke activiteiten voor de viervoeters. Het gaat er bij de lecky-trail om dat je je geen zorgen hoeft te maken om je hond (al moet je natuurlijk alsnog wel op hem/haar letten). De eerste Lecky-trail ooit in Zwitserland was in Bellwald.

Bellwald

In Bellwald zijn er inmiddels meerdere lecky-trails. Er zijn routes waar je langs bergmeren loopt, het mooiste uitzicht hebt op de Fieschergletscher en een speciale route met spel en training en een parcours. Bij de spel- en trainingroute zal je hond echt in de wolken zijn. Deze route heeft namelijk wel negen plekken met spel en training mogelijkheden. De route heeft een afstand van 3,6 kilometer en duurt ongeveer anderhalf uur.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


In Graubünden

Ook in het plaatsje Klosters in Graubünden ligt een Lecky-trail. Tijdens deze route loop je vanaf het Madrisa-bergstation over de Jäggisch horn tot de St. Antönien in vijf tot zes uur. Deze route in Klosters is ongeveer 12,5 kilometer en is het mooiste wanneer je hem bewandelt tussen juni en oktober. Tijdens de wandeling kom je langs veel wilde bloemenvelden vol met typische alpenbloemen zoals de alpenroos.

Lecky-trail Marbach

De Lecky-Trail Marbach is een ontspannen tocht van een halve dag. Dit pad leidt door bossen en heidevelden naar het Brunnemoosmeer en vervolgens naar Marbach. Bij het meer kan jij lekker zitten, terwijl je hond een ​​koel bad neemt. Het lecky-trail van Brunnemoos is 3,7 kilometer lang en je zal hem in ongeveer twee uur bewandelen.

 de bergen in

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.