Lorpen: Engineering for the feet from the Pyrenees

Lorpen: Engineering for the feet from the Pyrenees

Wereldwijd is Lorpen een van de belangrijkste producenten van technische sokken voor outdooractiviteiten. Het merk voert de markt aan in Spanje en is daarnaast in meer dan zestig landen aanwezig. Al meer dan dertig jaar produceert Lorpen sokken vanuit zijn hoofdkwartier in Extalar, een dorp aan de voet van de Spaanse Pyreneeën. Deze omgeving vormt in feite een reusachtig testterrein voor de producten. Mede daardoor zijn van alle sportsokken die van Lorpen het meest geschikt voor outdooractiviteiten zoals bergwandelen, trail runnen, bergbeklimmen en skiën.

Wat maakt de sokken van Lorpen bijzonder?

Door zich te specialiseren in één product is Lorpen erin geslaagd om een unieke layer-technologie (de T3-technologie) te ontwikkelen. Hierbij worden verschillende lagen van vezels strategisch geschikt om de beste technische sokken op de outdoormarkt te maken. Lorpen ontwerpt en vervaardigt zijn producten lokaal en met passie, terwijl het merk zich tegelijkertijd op de rest van de wereld richt. Daarnaast past het sokkenmerk een hoge mate van innovatie en techniek toe in de praktijk, wat perfect bij het nieuwe bedrijfsimago past.

 Engineering for the feet from the Pyrenees Engineering for the feet from the Pyrenees

Paradepaardjes

Sokken met T3- en T3+technologie zijn de paradepaardjes van Lorpen. Deze sokken zijn met hun temperatuurregulatie, ventilatie en bescherming speciaal ontworpen voor de meest veeleisende atleten en geschikt voor zowel zomer- als winteractiviteiten. In dit opzicht maken zowel de T3-layertechnologie als de exclusieve ontwerpen vervaardigd met Polartec Lorpen tot een trendsetter in zijn sector. Je zou zelfs kunnen stellen dat het merk een soort ingenieurswetenschap voor de voeten toepast. Dankzij zijn uitgebreide technische kennis van zaken ontwerpt Lorpen de beste oplossingen voor de consument. Hierbij verliest het merk bovendien het milieu niet uit het oog. Lorpen steekt namelijk veel tijd en energie in onderzoek naar milieuvriendelijke materialen en de optimale productsamenstelling.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Lorpen het merk is van topatleten als Gerlinde Kaltenbrunner en Alberto Iñurrategi.

www.lorpen.nl​

Meer inspiratie

Merk: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?