Marmot: Just gear up – and rain supreme

Marmot: Just gear up – and rain supreme

Marmot vervaardigt sinds 1974 kleding en uitrusting van de hoogste kwaliteit voor natuurliefhebbers, bergwandelaars en alpinisten. Het merk begon oorspronkelijk als een kleine klimvereniging voor studenten in de Verenigde Staten. Sindsdien is de liefde voor outdoor bij Marmot altijd centraal blijven staan. Van begin af aan heeft het bedrijf zich dan ook ingezet om de beste outdoorkleding en uitrusting ter wereld te produceren.

 Just gear up – and rain supremeMarmot’s allereerste productenlijn bestond uit een donzen vest, pullover, parka en slaapzak. Twee jaar na het uitbrengen van deze collectie, sloeg het merk de handen ineen met Gore-Tex®. Hiermee is Marmot de oudste nog bestaande partner van Gore-Tex® binnen de outdoor-industrie.

In 1986 tilde Marmot de lat in het alpinisme naar een hoger niveau met de introductie van het Alpinist Expedition Jacket. Deze jas geldt als een echte klassieker onder buitensporters, die ook vandaag de dag nog onverminderd populair is. Tegelijkertijd bleef Marmot nieuwe materialen ontwikkelen, zoals de Marmot MemBrain® en de Marmot NanoProTM. Deze stoffen zijn zowel waterdicht als ademend, wat ze bij uitstek geschikt maakt voor outdooractiviteiten. Daarnaast combineert EvoDry beide eigenschappen met een duurzaam productieproces. Hiermee geeft deze stof de richting aan voor de regenkleding van de toekomst. Om producten te kunnen ontwerpen die goed tegen de uitdagingen van de natuur opgewassen zijn, maakt Marmot gebruik van de adviezen van professionele berggidsen en atleten, zoals Stefan Glowacz en Jorg Verhoeven.

 Just gear up – and rain supremeWaar is Marmot goed in?

Avonturen wachten nooit op perfect weer. Jij dus ook niet. Daarom werkt Marmot al meer dan veertig jaar aan het perfectioneren van regenkleding. Het resultaat van deze inspanningen zijn topcollecties zoals de PreCip, EvoDry, Gore-Tex en het nieuwe Bantamweight Jacket. Met deze regenjassen blijf je zelfs onder de hevigste regenbuien kurkdroog. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het weerbericht. Of zoals ze het bij Marmot verwoorden: “Just gear up - and rain supreme!” Naast regenkleding heeft Marmot nog veel meer geweldige producten, zoals (onder andere) slaapzakken en tenten.

Op welke producten zijn jullie trots?

In het PreCip jacket komen twintig jaar aan kampeertochten, klimpartijen en trektochten in de stromende regen bijeen. Niet voor niets is de PreCip onze best verkochte regenjas. Maar behaalde successen zijn geen reden om stil te gaan zitten. Integendeel; ze vormen juist een stimulans om onze producten nog verder te verbeteren!

www.marmot.de​

Meer inspiratie

Merk: 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past