Alpbachtal Seenland

Meerdaagse tochten in ALPBACHTAL SEENLAND

Excursies door het Alpbachtal Seenland zijn altijd een belevenis. Met meer dan 900 kilometer wandel- en themapaden is het Alpbachtal een echt eldorado voor veel verschillende wandelingen. Tussen de ruige bergtoppen en heerlijke grasheuvels van de Kitzbüheler Alpen serveren meer dan 30 berghutten de heerlijkste lekkernijen. En in de warme meertjes van het gebied krijg je zin om te zwemmen. En ook als het water eens niet uit het meer, maar uit de lucht zou komen, zijn er in de zomer 2018 veel nieuwe dingen te ontdekken.

Wandel de zon in

De zonopgangswandelingen in het Alpbachtal Seenland zijn iets heel bijzonders. Door de positie van de regio kan je over de diepe valleien en indrukwekkende berglandschappen van de Kitzbüheler Alpen uitkijken. Iedereen kan op de Gratlspitze de zon tegemoet lopen of de gondel naar de top van de Wiedersbergerhorn nemen. Beide bergen staan bekend om het 360 graden panoramisch uitzicht vanaf de top. Vaak kun je extra vroeg met de gondel naar boven. Het indrukwekkende schouwspel van de zonsopgang kan je tussen 5:30 uur en 7 uur bewonderen. Met een zaklamp en goede schoenen sta je in driekwartier op de 2127 meter hoge bergtop. Hier troon je dan boven de valleien uit en wacht met spanning op de eerste zonnestralen. En na dat avontuur laat je de dag met een gezellig bergontbijt beginnen.

Bergavonturen in etappes: meerdaagse tochten in het Alpbachtal

Op drie verschillende meerdaagse tochten beleven families, wandelaars en gevorderde bergwandelaars de Kitzbüheler Alpen. Daarbij geniet je van goed onderhouden berghutten en gezellige pensions.

Driedaagse familietocht

Families en beginners wandelen in drie etappes door de diverse en fascinerende bergwereld van het Alpbachtal. De rondwandeling begint in Alpbach en gaat langs bijzondere plekken, die vooral kinderen en jong gebleven wandelaars enthousiast zullen stemmen. Iedere etappe is 3-4 uur lang.

Vier dagen wandelen door de Brandenberger Alpen 

Langs echte schoonheden in de Alpen wandel je op deze middelzware tocht. Bij deze wandeling worden langere etappes van vijf tot zeven uur afgelegd. Vier dagen lang loop je een avontuurlijke route door de Brandenberger bergwereld en het Rofangebirge. Een echt juweel is hier de Zireiner See, die op 1940 meter hoogte idyllisch voor de machtige landschap van het Rofangebirge ligt.

Driedaagse Alpbacher Almentoer 

Op deze tocht wandel je langs vele unieke en fantastische almen. De mooie tocht langs verschillende bergtoppen van de Reither Kogel tot het Wiedersbergerhorn of de wandeling rondom de Gratlspitzes zijn maar twee van de highlights. 3 nachten met 1x ontbijt, 2x halfpension, 1x lunchpakket, lifttickets, busservice, en wandelkaart vanaf 169 euro per persoon.

Zwemplezier op de camping

Na een heerlijke wandeldag is het tijd voor een verfrissende duik in een van de zwemmeren van Alpbachtal Seenland. Drie mooi gelegen campings, direct aan of vlakbij het water lokken elke campinggast naar het Tiroler Alpbachtal. 

Alpbachtal Seenland Card

Als je in de regio overnacht, krijg je automatisch de Alpbachtal Seenland Card. Ook als je maar één nachtje blijft! Met deze gastenkaart kun je zonder extra te betalen de zomerbergbaan, regiobussen, musea en de zwemmeertjes in.

 

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?