Met een goede camera maak je magische foto's van je reis

Als je op reis gaat wil je zoveel mogelijk genieten van alles wat je meemaakt en ziet. Waarom zou je dan niet een goede camera meenemen om die magische momenten vast te leggen? Je prachtige foto's zijn een blijvende herinnering aan alles wat je onderweg hebt gezien en je kunt anderen laten zien wat je met woorden niet kan uitleggen.

Goede foto's maak je met een echte camera

De meeste mensen hebben een smartphone waar je goede foto's mee kan maken. Maar als je iets meer wilt doen dan vooral kiekjes maken, loop je tegen de beperkingen van foto's maken met een telefoon aan. De kwaliteit blijkt tegen te vallen als je bijvoorbeeld een fotoalbum gaat maken of je foto wilt uitvergroten en de kleuren zijn toch niet zoals je zelf beleefd hebt.

Foto's die de magie van je reis echt goed vastleggen maak je dan ook met een goede camera. Voor iedere portemonnee en voor ieder doel is er tegenwoordig een passende camera te vinden.

Er is een camera voor ieder soort reis

Je kunt de keuze van je camera helemaal afstemmen op de reis die jij maakt. Met een action camera van bijvoorbeeld GoPro en Sony kun je alle actie waar jij je in stort in Full HD vastleggen. Wil je vooral mooie foto's van landschappen, mensen, natuur of architectuur maken, dan kun je beginnen met een makkelijke compact camera of een zogenaamde bridgecamera, waarmee je meer kan zoomen dan met een compact-camera.

Wil je een stukje verder gaan en met verschillende lenzen (objectieven) werken, dan is een spiegelreflexcamera een uitstekende keuze om de meest geweldige foto's te maken. Vind je een spiegelreflexcamera wat te groot, kijk dan eens naar de steeds populairdere systeemcamera's, waarmee je een professionele camera in handzaam formaat hebt.

Een goede camera koop je bij een specialist

Ga eens langs bij een camerawinkel bij jou in de buurt of kijk online bij een in fotografie gespecialiseerde webwinkel, zoals Cameratools. Het beste advies over digitale camera's krijg je bij een winkel die gespecialiseerd is in camera's en fotografie. Daar kunnen ze je meer vertellen over de camera die het beste bij jou en je reis past.

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!