Mittersill

Mittersill, wandelhart van de Hohe Tauern

In de Nationaal parkregio Hohe Tauern-Mittersill liggen talloze bergen en kilometers wandelpaden op je te wachten. Op de plek waar Oostenrijks hoogste berg en de meer dan drieduizend meter hoge toppen van de Hohe Tauern op een steenworp van de zacht glooiende grasbergen te vinden zijn, kunnen wandelaars noch alpinisten onmogelijk stil blijven zitten. Over talloze, goed aangegeven wandelpaden van elke moeilijkheidsgraad doe je vanuit Mittersill, Hollersbach en Stuhlfelden steeds nieuwe ontdekkingen.

Met de wandelbus naar de ongerepte plekken in het Nationaal park Hohe Tauern!

Je zit helemaal goed als je logeert bij een van onze gecertificeerde wandelhotels die in de zomer zes begeleide wandeltochten per week aanbieden en in de lente en herfst drie. Het comfortabele daarbij is dat de wandelingen starten en eindigen bij je hotel: de gratis wandelbus brengt je naar het begin van de excursie en haalt je daar ook weer op. Onze hoteliers zijn echte wandelspecialisten. Met persoonlijk advies en kennis van de streek helpen ze je uit het wandelaanbod een keuze te maken. Bovendien hebben ze een wandel- bibliotheek ter beschikking met een selectie aan wandelgidsen en kaarten. Ook kun je gebruik maken van de was- en droogruimte en zijn er rugzakken, wandelstokken, drinkflessen en veel meer te leen. De wandelingen in ons programma staan onder de deskundige leiding van de rangers van het Nationaal park Hohe Tauern en lokale bergwandelgidsen die je de natuur op een unieke manier laten beleven. Loop je door idyllische weiden en bossen of zoek je het liever hogerop, boven de boomgrens? Profiteer in elk geval van deze unieke kans om met onze rangers en wandelgidsen de natuur te ontdekken!

Wereldkampioenschappen wandelen

Van 21 tot 24 september 2016 vinden in het unieke landschap van Mittersill-Hollersbach- Stuhlfelden de veertiende wereldkampioenschappen wandelen plaats. Het Wander WM 2016 start en eindigt bij het Nationalparkzentrum in Mittersill. Elke dag kun je kiezen uit verschillende afstanden in de categorieën licht, middelmatig en zwaar. Het absolute hoogtepunt is de 42 kilometer lange wandelmarathon op zaterdag 24 september 2016.

Nog een tip

Bestel ook onze wandelgids met 55 wandeltochten vanuit de dorpen Mittersill, Hollersbach en Stuhlfelden inclusief hoogteprofielen en routebeschrijving. Deze Wanderguide is dé gids voor uw vakantie! Kijk op: mittershill-tourismus.at

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!