Wandelen in Mittersill

Mittersill, wandelparadijs in een unieke omgeving

De wandeldorpen van Salzburgs nationale park, Mittersill, Hollersbach en Stuhlfelden, nodigen je van juni tot september uit om de wandelweken te beleven. Gewoon het alledaagse leven achterlaten, frisse berglucht inademen en iedere dag een ander natuurspektakel beleven.

Omringd door talloze 3000’ers in het Nationalpark Hohe Tauern tussen de Schieferbergen en de grasbergen van de Kitzbüheler Alpen is het makkelijk om helemaal te ontspannen. Leuker kan een berglandschap voor wandelaars eigenlijk niet zijn. De ligging van Mittersill-Hollersbach-Stuhlfelden tussen twee bergmassieven is ideaal als uitgangspunt voor hoogalpiene tochten en bergwandelingen.  

Zonsopgang op de bergtop – beter kan de dag niet beginnen

Een echt unieke en onvergetelijke belevenis is een zonsopgang in de bergen. Indrukwekkender kan een dag bijna niet beginnen. Voordat de zon over de bergtoppen klimt, is de echte bergliefhebber al op. In de ochtendschemering worden de wandelschoenen aangetrokken en dan gaat de liefhebber op stap door de ontwakende natuur. Zachte dauw op de alm, lichte mist over de berghellingen, de eerste zonnestralen, die ergens tussen de bomen en bergtoppen doorbreken. De hemel is zacht rood-goud gekleurd. In de rugzak een lekkere lunch en een thermoskan met thee of verfrissende drankjes voor de hete zomerdagen. Het hoogtepunt en de beloning wachten als je van het uitzicht kan genieten, trots omdat je al zo ver bent gekomen. In de Hohe Tauern wachten elke dag nieuwe belevenissen op je. Schilderachtige dalen, traditionele almen, majestueuze bergtoppen, groene weidepaden of charmante bospaden en natuurlijk hoogalpiene paden wachten op de wandelaars.

Wandelparadijs Mittersill

Alleen of met de berggidsen op stap

Veel gemarkeerde wandelwegen met verschillende moeilijkheidsgraden lopen van Mittersill, Hollersbach en Stuhlfelden naar steeds nieuwe plaatsen. Accommodatie vind je in de Nationalpark-wandelhotels. Wie liever een begeleide tocht met veel insidertips en extra informatie wil, kan zes keer per week in de zomer en drie per week in de lente en herfst met professionele parkwachters en berggidsen de geheimen van de bergwereld ontdekken en spannende tochten maken. Iedere tocht begint en eindigt voor een hotel. Een kosteloze shuttlebus brengt alle deelnemers naar het startpunt van de wandelroute en van daar ook weer terug. De Wanderguide kan als behulpzame gids met meer dan 65 routebeschrijvingen, hoogteprofielen en paklijst al vooraf aangevraagd worden.

Wandelweken special

Wandelen in het wandeldorp van Salzburgs nationale park.

  • Geldig van juni 2018 tot september 2018
  • 7 nachten met ontbijt
  • Wandelprogramma met begeleide tochten door Nationaalpark Hohe Tauern en de Kitzbüheler Alpen.
  • Gratis shuttle tot de start en van het
  • einde van elke tocht
  • 1x wandelkaart met wandelgids Vanaf € 399 per persoon.

Hohe Tauern wandeldagen

Een bijzonder evenement zijn de Hohe Tauern Wandertage van 31 augustus tot 2 september 2018. Begeleide wandelingen en een wandelmarathon beloven pret voor iedereen. Natuurlijk omlijst door muziek en lokale gerechten. 

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?