nl.wikipedia.org - door AndyArmstrong

Mountainbiken in Chiang Mai

Thailand is wellicht niet het eerste land dat je associeert met hoge bergtoppen en pittige moutainbiketochten. Toch leent het noorden van dit Aziatische land zich uitstekend voor een mooie mountainbiketocht door de bergen. Met name de omgeving van Chiang Mai staat bekend om zijn bergachtige landschap. De provincie Chiang Mai is gelegen op ongeveer 696 kilometer van Bangkok en is onder andere bekend vanwege de Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand (2757 m). In dit artikel vertellen we je eerst meer over de provincie Chiang Mai en vervolgens wat de makkelijkste manier is om een pittige mountainbiketocht door het Thaise landschap te kunnen maken.

Provincie Chiang Mai

Chiang Mai staat bekend als de perfecte bestemming voor toeristen die even weg willen van de drukte van Bangkok, maar geen zin hebben in een strandvakantie. Hoewel de temperaturen in Chiang Mai regelmatig boven de 30 graden komen, is de luchtvochtigheid minder hoog. Daardoor is de hitte dragelijk en kun je er dus prima mountainbiken. De provincie Chiang Mai staat bekend om zijn gelijknamige hoofdstad, de vele tempels, jungle trekkings, watervallen, warmwaterbronnen en zijde industrie. Meer weten over de provincie Chiang Mai? Kijk dan eens op deze pagina van BackpackenInAzie.nl.

Mountainbiketocht maken

Wanneer je een mountainbiketocht in Thailand wilt maken, heb je verschillende opties. Het grootste onderscheid zit hem in de vraag of je vanuit Nederland je eigen mountainbike meeneemt en zelfstandig op pad gaat, of dat je ter plekke een mountainbike huurt en/of een bijbehorende tour boekt.

Op het eerste gezicht lijkt optie één wellicht erg omslachtig. Je moet immers je mountainbike mee in het vliegtuig nemen en vervolgens ter plekke de route uitstippelen. Toch valt dit in de praktijk best mee. Een fiets is gemakkelijk mee te nemen in een vliegtuig, mits je je aan een aantal duidelijke eisen van de luchtvaartmaatschappij houdt. Op het internet zijn verschillende tutorials te vinden hoe je de mountainbike het beste in kan pakken, waaronder deze van de Vakantiefietser. Ook maakt het niet uit wat het model is van je mountainbike: 29er, Hardtail of Fully. In Thailand kun je met alle modellen prima uit de voeten. De route kun je gemakkelijk uitstippelen door gebruik te maken van speciale fietsnavigatie.

Mocht je geen mountainbike mee willen nemen in het vliegtuig, dan kun je deze ook ter plekke huren. Er zijn in Chiang Mai tal van organisaties die mountainbike tours aanbieden voor een schappelijke prijs. Deze tours kun je vooraf in Nederland boeken, maar dit kun je vaak ook nog ter plekke regelen. Wel is het verstandig je in Nederland alvast te oriënteren op het aanbod. Zo weet je wat voor soort tours er zijn, wat een goede prijs is en welke organisaties goede of juist slechte reviews hebben gekregen. Het voordeel van zo’n georganiseerde mountainbiketocht is dat je zelf helemaal niets hoeft te regelen en er zeker van bent dat je een mooie route gaat fietsen. Dat betekent optimaal genieten van je vakantie in Thailand!

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!