NAZOMEREN IN TICINO

NAZOMEREN IN TICINO

In het Zwitserse kanton Ticino waan je je in Italië vanwege het milde klimaat, de palmen langs schone meren, de lieflijke dalen, de romaanse kerken en uiteraard de pittoreske steegjes die op geliefde piazza’s uitkomen. Italiaanse flair met de Zwitserse Gründlichkeit. En dat aan de zuidkant van de Alpen. Ontdek wat Ticino je allemaal te bieden heeft!

Tekst : Klaartje Grol / Foto: Maggiore Pix, Foto: Remy Steinegger

Wandelen & Hike Ticino-app

Met meer dan 4000 kilometer goed gemarkeerde wandelroutes, is er voor elk wat wils. Van bergen als de Sint Gotthard tot de heuvels van Medrisiotto, de mooiste natuurtochten en kunstroutes, dagtochten en huttentochten. Met de gratis Hike Ticino-app heb je altijd alle belangrijke informatie over meer dan honderd wandelingen en bijbehorende bezienswaardigheden bij de hand. De app werkt ook zonder internetverbinding! Verkrijgbaar voor iOS en Android.

NAZOMEREN IN TICINO

Reis gratis met het Ticino Ticket

Dankzij de nieuwe Gotthardtunnel is je treinreis naar Ticino veel sneller en comfortabeler geworden. En dat wordt gevierd met het Ticino Ticket. Een kaart waarmee je in Ticino gratis met het openbaar vervoer kunt reizen tijdens je verblijf ! En je krijgt met het Ticino Ticket ook fl inke korting op verschillende liften en toeristische attracties. Met het openbaar vervoer reis je ontspannen naar plekken waar je anders (misschien) nooit zou komen. En dat doe je nog eens op een duurzame manier ook!

Ascona

Voor bergliefhebbers eens wat anders: Ascona, de laagst gelegen stad van Zwitserland. Het historische stadje ligt aan de oevers van Lago Maggiore. Een terrasje pakken aan de beroemde meerpromenade is zeker een aanrader! Boven Ascona is de Monte Verità, de Berg van de Waarheid, het bezoeken waard. In het museum kom je alles te weten over de bijzondere levensgemeenschap die hier aan het begin van de twintigste eeuw gesticht werd.

Kastanjefestival

Dit is een festival voor fi jnproevers dat je niet wilt missen! Elk jaar in oktober vindt in het stadje Ascona het Kastanjefestival plaats. Een hele week lang kun je niet alleen genieten van heerlijke gepofte kastanjes, maar ook van veel andere kastanjedelicatessen als jam, honing, taart, polenta en veel meer. De vele muziekoptredens maken het plaatje af ! In 2017 is het festival op 7 oktober.

NAZOMEREN IN TICINO

Locarno

Op je trip in Ticino is Locarno zeker een bezoekje waard. Locarno ligt aan de noordelijke oever van het Lago Maggiore en is de warmste stad van Zwitserland, met 2300 zonne-uren per jaar! Deze historische stad is bekend om haar kerk, gebouwd op de plaats waar Maria ooit verschenen is, de vele mediterrane planten en bloemen, als de camelia’s en haar historische piazza midden in de stad. En niet te vergeten: het wereldberoemde fi lmfestival in augustus.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier een stukje berg geschiedenis