Actieve vakantie in Italie Skirama Dolomiti

Outdoor paradijs in en rondom de Brenta Dolomieten

Ik woon met mijn 2 dochters in de provincie Trentino (Italië) in een waar outdoor paradijs met de Brenta Dolomieten en circa 300 meren. Noem een activiteit en je kunt deze hier beoefenen in een heerlijke klimaat en daarna de honger stillen met lekkernijen uit de Italiaanse keuken.

Actieve vakantie in Italie Skirama Dolomiti

Madonna di Campiglio, Pinzolo en Val Rendena

We hebben al vaak gewandeld in Madonna di Campiglio, Pinzolo en Val Rendena in het hart van het natuurpark Adamello Brenta; met de lift omhoog en daarna richting de hutten in de ruige Dolomieten waar zich talrijke Via Ferrata’s (klettersteigen),  zoals de Bocchette Alte bevinden. Aan de overkant is de ‘5 Laghi’ (5 meren) route een aanrader. Fietsers ontdekken het mooie fietspad met shuttlebus service, mountainbike routes én een  bikepark.

Actieve vakantie in Italie Skirama Dolomiti

Val di Sole

In Val di Sole fiets ik graag met mijn meiden langs de rivier de Noce, waar je ook kunt raften, om daarna met de trein terug te keren. In de bikeparken oefenen we onze downhill skills en dat is echt heel leuk. Val di Sole wordt gekenmerkt door natuurparken als Stelvio,  Adamello-Brenta en ga Val di Rabbi en Pejo bekijken (hier zijn regelmatig marmotten te zien). Sla berghut Vioz niet over evenals de waterval Del Saent.

Actieve vakantie in Italie Skirama Dolomiti

Dolomiti Paganella

Dolomiti Paganella met haar pareltje het Molvenomeer, waarboven een leuk bikepark ligt. Het downhillen met de mountainbike lijkt verdacht veel op wintersport en zodra je de smaak te pakken hebt, zijn er vele spannende trails. Wandeltip is de berghut Pedrotti in de Brenta Dolomieten of ga omhoog naar berghut Roda op de top van de Paganella met uitzicht over het Gardameer. Een verfrissende duik aan het einde van de dag maakt het plezier compleet.

Actieve vakantie in Italie Skirama Dolomiti

Trento, Monte Bondone, Valle dei Laghi

Hier vind je een leuke combinatie van stad en de bergen. Ga op ontdekkingstocht door kasteel Buonconsiglio, over het grote plein ‘piazza Duomo’ met de vele fresco’s en bezoek met kinderen zeker het Muse. Op korte afstand kun je wandelen op de hoogvlakte Viote met een Botanische tuin bij Monte Bondone. Wij fietsen ook regelmatig over het mooie fietspad langs de Adige en door ‘Valle dei Laghi’.

Actieve vakantie in Italie Skirama Dolomiti

Alpe Cimbra di Folgaria, Lavarone, Lusèrn

Skandinavisch Italiaans zijn de Alpe Cimbra di Folgaria, Lavarone, Lusèrn met haar mooie hoogvlakten. Een wandeling met de geiten van een lokale geitenboerderij is bijzonder leuk en wil je meer de hoogte in? Wandel dan naar de top Vezzena of Becco di Filadonna. 

Verder is het hier prachtig mountainbiken (ook voor hele gezin) langs de ‘100 km van de forten’ of richting het meer van Lavarone voor een ‘gelato’ (ijsje) aan het water.

Actieve vakantie in Italie Skirama Dolomiti

Skirama Dolomiti in 8 feitjes

  • 5 gebieden van Skirama Dolomiti liggen in en rondom de Brenta Dolomieten in provincie Trentino, Noord-Italië
  • Gemiddelde afstand Utrecht – gebieden Skirama: 1100 km.
  • Vanaf juni tot ca eind september draaien de liften om wandelaars, bikers en zonzoekers tot op grote hoogte te brengen.
  • Wandel tussen 194 en 3558 m hoogte over meer dan 2300 km aan paden
  • Meer dan 260 km aan fietspaden en 124 uitgepijlde MTB routes, 8 bike parken.
  • Superskirama Bike Pass (1, 3, 6 daagse pas) maakt het mogelijk, net als de skipas, onbeperkt de lift (incl. bike) te pakken.
  • Lokale guest cards bieden veel gratis activiteiten en kortingen.
  • Geniet bij de vele hutten van lokale gerechten en wijnen.

Afbeeldingen:

Foto archief ApT Madonna di Campiglio, ApT Val di Sole, ApT Alpe Cimbra, ApT Paganella en Apt Trento

 

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?