Pizzocheri

Pizzocheri

Dit gerecht wordt in restaurants overal in het Val Poschiavo geserveerd. Het is van oorsprong een typisch gerecht ‘voor de arme man’ uit de Italiaans sprekende delen van Zwitserland en Noord-Italië, bereid met boekweitpasta, gesmolten kaas, en groenten zoals witte kool en ui. “Het is ongekend populair bij de toeristen die met de Bernina Express reizen”, weet gids Romeo Lardi. “Ik kom hier (in Albergo Cambrena aan de Berninapas, red.) twee of drie keer per week met sneeuwschoenende of toerskiënde gasten lunchen. En elke keer moet ik weer aan de pizzoccheri (lacht).”

Meer inspiratie

Rubriek: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)