Recept: maak Escalivada voor een warme zomerdag
Escalivada is een traditioneel Catalaans gerecht dat lekker makkelijk is, ongelofelijk smaakvol en op warme zomerdagen koud geserveerd kan worden.
Eet smakelijk!
Bereiding Escalivada
Ingrediënten voor vier personen:
2 aubergines
1 rode peper
3 uien
3 tomaten
Extra vierge olijfolie
Zout
Brood om te roosteren
Gezouten ansjovis
bereidingstijd: 50 minuten
Voorbereiding:
Was en droog de aubergines, peper en tomaten en pel de uien. Doe al de groenten behalve de tomaten in een ovenschaal en doe er een ruime hoeveelheid olijfolie bij.
Rooster de groenten in de voorverwarmde oven op 170 graden. Schep de groenten regelmatig om, zodat ze gelijkmatig geroosterd worden. Voeg als alle groenten gaar zijn, de tomaten toe en laat ze een half uurtje mee roosteren.
Laat de groenten afkoelen zodat de schil en zaden uit de pepers en de aubergines gehaald kunnen worden. Snij alle groenten in reepjes en doe ze in een grote kom. Meng een snufje zout en een scheutje olijfolie door het geheel en voeg eventueel naar smaak een paar druppels azijn toe.
Rooster een paar sneeën brood en besmeer ze met de half geroosterde tomaat. Beleg het brood met de geroosterde reepjes aubergine, peper en ui en maak het af met de asjovis. Het gerecht kan zowel warm als koud opgediend worden.
Eet smakelijk!
Meer inspiratie: