SalzburgerLand in het zonnetje op Bergwijzer deze zomer

Thema-maand SalzburgerLand op BergwijzerWist je dat je in Salzburgerland in Oostenrijk ook 's zomers kan genieten van een schitterende vakantie? Zomer vieren in het SalzburgerLand, een diverse regio met voor ieder wat wils, betekent hoge bergen en prachtige blauwen meren. De bergen zorgen voor goede wandel- en fietscondities. Vaak met mooie vergezichten of omringd door stoere, woeste bergtoppen. Door de ruime keuze in wandel- en fietsroutes is er voor elk sportniveau een goede tocht te kiezen. Lekker ‘de paden op, de lanen in’ met het hele gezin.

Culinair genieten in Salzburgerland

Naast de bergen en natuur heeft het Salzburgerland ook op culinair gebied veel te bieden. In gezellige berghutten kunnen traditionele gerechten worden gegeten. De Almsommer, het moment dat de koeien weer de wei in mogen, wordt gevierd met verschillende festiviteiten.  

Het veelzijdige Salzburgerland

In de zomer is het naast wandelen en fietsen fijn om in en rondom het water te zijn. SalzburgerLand heeft verschillende meren waar in gezwommen, gevist en op gevaren kan worden. En in deze regio kan je van zwemmen in het water, naar staan op het water. De Kitzsteinhorn gletsjer (de enige gletsjer in SalzburgerLand) heeft namelijk eeuwig ijs, ook in de zomer.

Thema-maand SalzburgerLand op Bergwijzer

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?