Wintersport Reuzengebergte. Foto Czechtourism.com

Skigebied van de week: Tsjechisch Reuzengebergte

Wintersport Reuzengebergte. Foto Czechtourism.comHet Tsjechische Reuzengebergte staat niet alleen bekend als beschermd UNESCO natuurgebied, het is ook dé plek voor een wintersportvakantie met de hele familie. In de valleien van dit gebergte, die zeker vijf maanden per jaarbedekt zijn met een dik pak sneeuw, vind je de wintersportgebieden Harrachov en ŠpindlerůvMlýn.

Wachtrijen bij de skiliften zijn hier een uitzondering. Verblijf in een pittoresk familiehotel of in het hoogst gelegen hotel van Centraal-Europa. Naast sneeuwplezier, is er volop ander vermaak zoals het bierkuuroord, indrukwekkende watervallen, hondensledetochten, een authentieke glasblazerij, een zwemparadijs en knusse restaurants.

Huisje op de piste in het Reuzengebergte. Foto Czechtourism.com

Skigebied Harrachov in het Reuzengebergte

Harrachov staat bekend als hét toeristische centrum voor wedstrijden in diverse skidisciplines. Met een schans daterend uit 1920 is het stadje vooral beroemd geworden door het schansspringen. Inmiddels is het een modern wintersportgebied met pistes voor elk ervaringsniveau. Meer over skigebied Harrachov lees je hier.

Skigebied ŠpindlerůvMlýn in het Reuzengebergte

ŠpindlerůvMlýn beschikt over meer dan 25 kilometer aan pistes. Met elf skiliften, een halfpipe, twee kinderparken en 85 kilometer aan wandelpaden is er voor iedereen altijd wat te doen. Het skigebied ČernáHora-Pec beschikt over de langste pistes, een spannende roetsjbaan en 70 km aan langlaufpistes. Een zesdaagse skipas kost ongeveer €120 voor volwassenen en €78 voor kinderen tot 13 jaar.

Langlaufen in het Reuzengebergte. Foto Czechtourism.com

Andere (winterse) activiteiten in het Reuzengebergte

Er is veel meer te doen in de Tsjechische bergen dan enkel activiteiten in de sneeuw. In de vallei van ŠpindlerůvMlýn ligt een aquapark waar je kunt ontspannen terwijl de kinderen zichzelf vermaken. Liefhebbers van langlaufen halen hun hart op bij de Krkonošskámagistrála. Warm op met een lokaal biertje en geniet van het uitzicht in het hoogste gelegen hotel van Centraal-Europa, LučníBouda.

Snowboarden  in het Reuzengebergte. Foto Czechtourism.com

Of neem een duik in een bad vol bier in het bierkuuroord. Onmisbaar bij een verblijf in Harrachov is een wandeltocht naar de bevroren Mumlava watervallen en een bezoekje aan de glasfabriek waar nog op traditionele wijze glas wordt geblazen. 's Avonds drink je een cocktail of lokaal biertje, bijvoorbeeld in Bleu Cafe.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer