skien schladming am dachstein

Snelheid en ontspanning in Schladming-Dachstein

Je weet dat de winter in Schladming-Dachstein is aangebroken als de bergtoppen wit kleuren, de alpenweiden veranderen in ongerepte sneeuwlandschappen, en de stilte over de bossen valt.

De regio kent negen skiregio’s met meer dan 230 kilometer piste. In het skigebied van Schladming bevind je je midden in de Oostenrijkse Ski amadé regio. Hier komen de vier toppen Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm samen met volop skimogelijkheden. Voor wie wat minder ver de hoogte in wil, zijn er in de regio ook meer dan genoeg lagergelegen pistes te ontdekken, zoals de gezinsvriendelijke pistes van de naastgelegen Planneralm, Riesneralm en de Galsterberg. 

Actie! 

De vier hoge toppen van Schladming bieden een ideaal startpunt voor skiërs die van actie houden. Hier vind je in totaal zes funslopes en een aantal ‘Schussroutes’ waar je je snelheid kan laten meten. Op de muziekpiste wordt je afdaling muzikaal begeleid, en via de camera’s van de filmpiste op de Planai kun je je afdaling laten vastleggen. In het Crosspark Reiteralm, met zijn spectaculaire almhuttensprong, of het Superpark Planai, kun je terecht voor een goede dosis adrenaline.

Langlaufen 

In Ramsau am Dachstein is er ruim 220 kilometer aan langlaufloipes. Nieuw is de hoogteloipe op de Rittisberg. Met een prachtig zonnig uit- zicht op de zuidkant van de Dachstein leidt de route op ca. 1.500 meter hoogte rond de top van de Rittisberg. De dal-loipes in de rest van de regio lopen door de ongerepte natuur.

Genieten van lokale specialiteiten

In Schladming-Dachstein kun je naast wintersport ook genieten van culinaire hoogstandjes in de berghutten of een gezellig restaurant in het dal. In Schladming-Dachstein wordt je maaltijd met veel liefde bereid en geserveerd, met de gastvrijheid die zo kenmerkend is voor Steiermark

Meer weten:

Tourismusverband Schladming-Dachstein 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?