Het laatste stukje naar de top van de Gran Paradiso - Frank Peters

Terugblik Mont Blanc Expeditie van Ingrid de Boer

Ger en Ingrid op de top van de Mont BlancIn juni 2014 organiseerde Mountain Network een lezersreis voor de lezers van Bergen Magazine. Doel: de top van de Mont Blanc. Bijna iedereen heeft de top gehaald. Hoe heeft iedereen deze periode beleefd? We vroegen het aan deelnemer Ingrid de Boer.

Wat vond je van de groep deelnemers?

Wat ik opvallend vind van onze groep was dat er vanaf de dag van de kick off in Dordrecht al een groepsgevoel was! Heel bijzonder als je bedenkt hoe verschillend we zijn in achtergrond en leeftijd. Maar doordat we allemaal hetzelfde doel hadden klikte het onderling. Mooi om te zien was dat iedereen elkaar wilde helpen met tips en adviezen. Onze groep heeft veel plezier gehad met elkaar, dat is ook wel te zien op de foto’s en filmpjes op de Facebookpagina.

Hoe kijk je terug op de tijd in de Alpen?

Als een groot avontuur!

Wat was jouw spannendste moment tijdens de gehele expeditie?

Er was voor mij tijdens de tocht niet echt een spannend moment. Wel vond ik het spannend hoe het allemaal zou gaan en of ik de top zou bereiken.

Welk moment is je het meest bijgebleven?

Op de topdag van de Mont Blanc is me het moment bijgebleven dat we bij de Vallon bivak waren aangekomen en ik dacht: Nu ga ik de top halen, al moet ik op handen en voeten naar boven!

Wat was letterlijk of figuurlijk jouw hoogtepunt?

Mijn hoogtepunt was het bereiken van de top van de Mont Blanc. Het moment dat we elkaar in de armen vielen, blij waren en elkaar feliciteerden. Wat een euforisch gevoel was dat!

Welke foto (van Frank) vind je het mooist?

Ik vind het erg moeilijk om te kiezen, want er zijn meerdere mooie foto’s gemaakt door Frank. Als ik dan toch een keuze moet maken dan kies ik voor onderstaande foto. Je kunt hier zo mooi zien hoe het laatste stukje naar de top van de Gran Paradiso de afgrond naast je was. In de verte de Madonna op de top, schitterend!

Het laatste stukje naar de top van de Gran Paradiso - Frank Peters

Hoe was de begeleiding vanuit Mountain Network?

Ik vond de begeleiding vanuit Mountain Network super! Alle informatie keurig op papier . De kick off dag en het voorbereidingsweekend waren prima georganiseerd. Alle vragen die we via de mail stelden werden vlot beantwoord. Compliment!

Hoe vond je het gehele traject, vanaf de informatiebijeenkomst in Arnhem?

Ik vond alles prima georganiseerd, niets aan veranderen.

Wat is jouw beste voorbereidingstip voor anderen die de Mont Blanc willen beklimmen?

Waar ik zelf veel aan heb gehad is afwisseling in de training. Duurloop, krachttraining en interval. Daarnaast een paar keer een hele dag met bepakking lopen door b.v. het mulle zand van het strand/duinen. Of zoals wij gedaan hebben een paar uur de zeedijk op en neer lopen.Maar bovenal: geniet van je trainingen en mocht je een keer geen zin hebben denk dan aan je doel, je zult zien dat dat enorm motiveert. Je krijgt er ook weer energie van!

Heb je nu de smaak te pakken? / Wat zijn je toekomstdromen?

Ik heb zeker de smaak te pakken gekregen. Er zijn zoveel leuke dingen die me leuk lijken om te doen.

Om te beginnen:

In het Monte Rosa gebied in Zwitserland kun je in een week tijd een aantal vierduizenders beklimmen. Dat lijkt me super!

De Kilimanjaro trekt me ook. Het lijkt me bijzonder omdat je verschillende klimaatzones hebt op de berg. En deze berg is nog weer ruim een kilometer hoger dan de Mont Blanc. Als dat niet een uitdaging is!

Het lopen in de sneeuw vind ik mooi. Zo zou ik nog wel eens een sneeuwschoentocht willen maken. Dan niet elke dag een tocht vanuit het dal, maar van hut naar hut met je bepakking op je rug. En als het even kan ook een aantal “topjes doen”.

Verder lezen?

In het september-nummer van Bergen Magazine lees je de reportage van redacteur Frank Peters die mee was tijdens de Bergen Magazine Mont Blanc Expeditie.

Dit nummer thuis ontvangen? Bestel vóór 2 september hier een abonnement.

 

Bestel nu!

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen