Vakantie in het Mittenwald, Beieren, Duitsland

Mittenwald ligt tussen het Karwendelmassief in het oosten en het Wettersteingebergte in het westen van de Duitse deelstaat Beieren. Vanuit het dorp kun je kiezen tussen het zachte en groene wandelgebied aan de voet van de Wetterstein of het hoogalpiene terrein van de Karwendel, dat snel bereikbaar is dankzij de Karwendelbahn. Het dorp is daarmee bij uitstek geschikt als uitgangspunt voor dagwandelingen. De vele meertjes, almen en Jausenstations veraangenamen het leven verder.

Beste periode voor vakantie in het Mittenwald

Mei t/m oktober. De bossen en het landschap lenen zich goed voor de randen van het seizoen, voor- of najaar. In de herfst is het gebied op zijn best. De meeste hutten in de Karwendel zijn dan wel gesloten; wie zijn zinnen op een (kleine) huttentocht heeft gezet, moet dat nog in september doen.

Vervoer naar en in Mittenwald

Mittenwald is goed bereikbaar per trein. Bovendien kunnen veel wandelingen vanuit het dorp gemaakt worden, waardoor het een goede bestemming is voor degenen die autoloos reizen. Busverbindingen zijn er overal, en sommige zijn zelfs gratis met een gastenkaart (Wander- und Gästebus).

Overnachten in Mittenwald

In Mittenwald is een keur aan slaapgelegenheden, voor elk budget. Het is ook mogelijk om aan de rand van Mittenwald onderkomen te vinden op een van de vele almen, zoals de grote maar gezellige Gröbl-Alm. Berghutten zijn er in het Karwendelmassief: Volledig overzicht.

            

Overige bezienswaardigheden in Mittenwald

  • Geigenbaumuseum Mittenwald – open: vakantieseizoen, dinsdag-zondag 10-17 uur, naseizoen 11-16 uur. Telefoonnummer:  +49(0)88232511.
  • Schachenhaus – tegenwoordig berghut, maar nog met de atmosfeer uit de tijd van koning Ludwig II. Telefoonnummer: +49 (0)172-8768868.
  • Karwendelbahn – lift naar de toppen van de Karwendel, hele jaar door geopend. Uitzichtsplatform.
  • Karwendelbad – zwembad, sauna, solarium, ligweide. Telefoonnummer: +49(0)88238222.

Kaarten voor Mittenwald

  • Kompasskarte 790 Garmisch Partenkirchen-Mittenwald, 1:35.000
  • Alpenvereinskarte 5/1 Karwendelgebirge West, 1:25.000
  • Wandern in der Urlaubsregion Alpenwelt Karwendel, 1:30.000. Verkrijgbaar bij het toeristenbureau.

Meer weten?

www.mittenwald.de of www.alpenwelt-karwendel.de – informatieve toeristische site van Mittenwald-Krün-Wallgau.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt