Vakantie in het Salzburgerland

Vakantie in het SalzburgerLand: voor iedereen

Het SalzburgerLand  is een prachtige regio om je vakantie door te brengen. Wandelen in de frisse berglucht, uitzicht op de besneeuwde alpentoppen een lunch bij een berghut en om de dag weer af te sluiten kun je nog een pintje vatten op een terrasje op een dorpsplein. In het SalzburgerLand kun je zo veel doen dat je er makkelijk je hele vakantie doorbrengt.

Vakantie in het SalzburgerLand

Lekker eten in Tennengau

De regio Tennengau aan de voet van het Dachsteingebergte staat bekend om de culinaire hoogstandjes en de tradities die hier nog in ere worden gehouden. Geniet van echte traditionele Tennengauer Almkäse op een van de almen in de regio. Een heerlijke manier om even pauze te nemen tijdens je bergwandeling of mountainbiketocht.

Vakantie in het Salzburgerland

Wandelen in Wagrain-Kleinarl

In Wagrain-Kleinarl ligt 140 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes voor je klaar. Daardoor kun je altijd een tocht lopen die bij je past. En ook klimmers kunnen hier aan hun trekken komen. Wandel je naar bijvoorbeeld het Jägermeer, of geniet je van het uitzicht vanaf de Penkkopf?

Vakantie in het Salzburgerland

Grossarl, het dal van de almen

Grossarl is de groenste regio van het SalzburgerLand. Hier vind je de meeste alpenweides en de meeste berghutten. En dat levert natuurlijk prachtige bestemmingen voor je bergwandelingen op. En natuurlijk ook voor de kinderen. Want een groot deel van de vierhonderd kilometer uitgezette wandelroutes is ook prima toegankelijk voor kinderen. En moeten de kinderen even stoom afblazen? Dan hebben we een leuke tip voor je: de grootste weidespeelplaats van het SalzburgerLand ligt in Grossarltal.

Win een vakantie in het SalzburgerLand!

Op www.salzburgerland.com maak je kans om een van de 9 zomervakanties te winnen. Een week lang met z’n tweeën heerlijk verwend worden in een tophotel, met ook nog eens gratis ontbijt en diner! Meedoen kan tot 30 juni.

Meer inspiratie

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen