Van plastic fles naar kledingstuk met Repreve®

Steeds meer mensen recyclen hun plastic en dragen op die manier bij aan een beter milieu. Een deel van dat plastic wordt als Repreve® verwerkt tot kleding, zo zitten er bijvoorbeeld wel zes gerecyclede plastic flessen in een t-shirt van Bergans of Norway.

Unieke signatuur
Het in 2009 door het Amerikaanse Unifi op de markt gebrachte Repreve® vind je steeds meer terug in de meest uiteenlopende producten. Ook outdoorkledingmerk Bergans of Norway maakt gebruik van Repreve® in haar t-shirts, Sira broeken en shorts. En door de unieke Fiberprint TM signatuur die aan alle Repreve® vezels wordt toegevoegd, weet je zeker dat je een product draagt dat aan hoge productie en certificatie eisen voldoet. 

Vier miljard flessen
Inmiddels zijn al meer dan vier miljard flessen verwerkt tot polyester, want petflessen bestaan uiteindelijk gewoon uit samengeperste polyestervezels. Door gebruik te maken van een speciaal door Unifi gepatenteerd proces worden op de meest efficiënte manier dagelijks petflessen vermalen tot polyesterkorrels, waar vervolgens de unieke Repreve® vezel van gemaakt wordt. En die belanden uiteindelijk in een uiteenlopend assortiment producten, van t-shirts tot kussens en van boodschappentassen tot autostoelen. 

Draag ook een steentje bij 
Bij Bergans of Norway draagt men door het gebruik van Repreve® in hun kleding een steentje bij aan een beter milieu. Op die manier behoort het outdoormerk tot een groeiende familie van bedrijven die besloten hebben door het gebruik van gerecycled plastic hun voetafdruk op deze planeet te verminderen. Maar natuurlijk kun je ook zelf iets doen en de natuur een handje helpen: recycle papier, glas en plastic zodat deze weer als grondstoffen voor andere producten gebruikt kunnen worden. Want een gerecyclede fles komt uiteindelijk niet in de natuur, maar juist goed terecht.  

 

Foto: diverse shirts van Bergans of Norway gemaakt van Repreve®

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!