Home » Reportage
Vaude duurzaam

Vaude, duurzaamheid als vanzelfsprekendheid

Hét duurzame familiebedrijf van Duitsland, dat is een titel die VAUDE graag uitdraagt. Het in 1974 opgerichte VAUDE wordt inmiddels gerund door de dochter van de oprichter, Antje von Dewitz, en produceert ondermeer functionele kleding, rug- en slaapzakken, schoenen en kampeeraccessoires voor buitensporters.

Vorig jaar spraken jullie de Greenpeace Detox Commitment uit. Wat houdt dit precies in?

Al jaren zetten wij ons bij VAUDE in voor een duurzame en eerlijkere wereld. Als producent van outdoorproducten kunnen wij dit bereiken door er zorg voor te dragen dat er geen schadelijke chemicaliën in ons assortiment worden gebruikt. Zo is ons doel om in 2018 geen fluorkoolstoffen meer te gebruiken in alle producten in onze kledingcollectie. Dit jaar zitten wij inmiddels al op een 95% PFC-vrije productie, dus in 2018 zullen wij zeker 100% PFC-vrij zijn! Door het Greenpeace Detox Commitment te ondertekenen stellen wij ons verder nog een hoger doel, namelijk om uiterlijk in 2020 geen gebruik meer maken van een lijst met door Greenpeace aangegeven stoffen. Een transparante bedrijfsvoering is hiervoor onmisbaar. Maar ook het stimuleren van tweedehands gebruik, verhuurconcepten en upcycling zullen bijdragen aan een meer duurzaam ontwerp én gebruik van onze producten in de nabije toekomst.

Is er nog een andere wijze waarop VAUDE duurzaamheid uitdraagt?

Zeker weten, kijk bijvoorbeeld maar naar het feit dat we in onze nieuwe productiehal bij onze hoofdvestiging in Tettnang-Obereisenbach met duurzame materialen ons gehele Made in Germany-assortiment produceren. Door op één centrale plek en in een energiezuinige omgeving te werken – uiteraard met zonnepanelen op het dak – besparen wij als merk gigantisch op CO2-uitstoot. Ook is ons doel om zo min mogelijk restafval te genereren bij de productie. Daarnaast kunnen bezoekers van onze hoofdvestiging nu ook in de fabriekshal een kijkje nemen, wat hen niet alleen energie bespaart, maar ook hopelijk nieuwe energie en inspiratie oplevert! Bij VAUDE vinden wij dat duurzaamheid vanzelfsprekend moet zijn, bij iedere werknemer en in iedere stap van de productieketen heeft dit dan ook onze grootste aandacht. Dit is ook de reden dat wij ons eigen VAUDE Green Shape label hebben opgericht. Producten met dit label bieden niet alleen de hoogste kwaliteit en functionaliteit maar geven ook de garantie het milieu zo min mogelijk te belasten. 

Meer inspiratie

Puur plezier in de natuur voor het hele gezin met avontuur voor groot en klein op het Nassfeld. 3 nachten incl. ontbijt v.a. € 105,- p.p

Glasheldere zwemmeren mooie wandelpaden rond Villach. 6 nachten/HP v.a. € 492,- p.p.

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 2 april 16:00 uur abonnee!