gelukkig kunnen we wandelen

Voorpublicatie: Gelukkig kunnen we wandelen

Lopen doen we al eeuwenlang, maar sinds het afgelopen jaar is wandelen populairder dan ooit. Maar doen we het wel goed? Met 52 reflecties leren we opnieuw te lopen: hoe het eigenlijk moet, wat we eraan hebben, hoe onze ogen, armen, ademhaling, brein en heel het lichaam meedoen. Vol wetenschappelijke feitjes, vrolijke anekdotes en gevoelige ondertonen.

Wandelen maakt je gelukkiger, slimmer en vriendelijker, en in dit boek ontdek je waarom en krijg je nóg meer zin om op pad te gaan.

‘We hebben het lopen uit ons leven verdreven terwijl we juist gemaakt zijn om te lopen. Niet alleen een paar minuten op een zonovergoten dag, in verende loopschoenen en naar aanleiding van een internettip, maar ook in de stromende regen en als het hard waait, heuvelop en -af, ’s winters en ’s avonds, alleen en met een grote groep, in bossen, langs rivieren, op zoek naar iets eetbaars of een geur achterna, en zelfs achteruit en op blote voeten.

Het wordt tijd dat lopen weer meer onderdeel van ons systeem wordt, dat we het uit de moleculaire biologie van ons geheugen opdiepen. Lopen is niet saai, en is dit ook nooit geweest. Je kunt wel vastzitten in je looproutine: elke dag op dezelfde tijd hetzelfde stukje met dezelfde metgezel. Maar je kunt op honderden manieren lopen en er zijn ook honderden redenen om dit te doen. Veel wandelroutes beginnen al bij de voordeur, daar waar je woont en werkt, en dompelen ons direct onder in een veelheid aan flora en fauna, geografie, geologie, astronomie, geschiedenis, cultuur en architectuur.’
p. 11

Meer weten? Op de website van Kosmos uitgevers lees je meer!

Win 'Gelukkig kunnen we wandelen'

 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier een stukje berg geschiedenis