Drakensberg. Foto Rian Lanenga

Wandelen door de Drakensbergen

De Drakensbergen bevinden zich in het noordoosten van Zuid-Afrika. De bergen staan vanwege hun natuurlijke en culturele waarde sinds 2000 op UNESCO-werelderfgoedlijst. Aan de westkant van de Drakensbergen ligt Lesotho, een klein koninkrijk dat volledig omringd is door Zuid-Afrika.

Beste Periode

Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond, dus het is daar zomer als het hier winters is en andersom. Het Cavern Resort (zie: Slapen) adviseert maart tot en met juni om te wandelen. Wij wandelden echter in juli en dat was perfect. Koele avonden, maar overdag warm in de zon. Dan is er echter wel kans op sneeuw. In de zomer is het warm met ’s middags kans op onweer.

Vervoer

Drakensberg. Foto Rian LanengaAfhankelijk of je op Johannesburg of op Durban landt, is het 3 tot 6 uur rijden naar de Drakensbergen. Je bent niets zonder auto, zeker niet in de afgelegen Drakensbergen. Sommige bergpassen vereisen zelfs een 4x4. Tip: huur een 4x4 met daktent bij Britz en maak een rondtocht langs de bergen, wildparken en andere bezienswaardigheden van het land. Zo heb je altijd alles bij je, want kamperen kan op heel veel plekken.

Visum

Je haalt een visum op (90 dagen) bij aankomst op de luchthaven.

Slapen

Tijdens het verblijf onder het Amphitheater sliepen we bij Cavern Resort & Spa, waar we ongelooflijk hartelijk zijn ontvangen. Deze plek organiseert gratis dagtrips met gidsen en heeft ook een dagopvang voor kinderen. Wij wandelden de steilste tochten zoals de Big Five Hike zonder zoontje Raf op de rug (en dat was al zwaar genoeg) en andere wandelingen deden we met hem in de rugdrager.

Onze tip

Vlakbij zit ook All Out Adventures, waar je goede mountainbikes kunt huren om dit bijzondere gebied te verkennen.

Kaarten

Drakensberg. Foto Rian Lanenga• Bij de Cavern hebben ze kaarten van het gebied.

• Ook kun je bij KZN Wildlife, de instantie alle parken in Kwazulu-Natal beheert, kaarten kopen.

Meer weten?

• 'Barrière van speren' door Gijs Hardeman & Rian Lanenga in Bergen Magazine 1, 2016

www.cavern.co.za/the-cavern-big-five

www.kznwildlife.co.za

www.mijnzuidafrika.nl

www.vertical-endeavour.com – forum waar je veel informatie kunt vinden, gps-data kunt downloaden of de community vragen kunt stellen.

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.