wandelroutes dichtbij huisq

Wandelroutes dichtbij huis

Kun je even niet de bergen in? Dan hoef je niet stil te zitten. Ook dichtbij huis kun je volop wandelen, zodat je in conditie blijft voor wanneer je weer wél naar de bergen kan!

Wandelen dichtbij huis

Het makkelijkste is een wandeling dichtbij huis. Daar kun je vanuit huis heen wandelen, of je stapt op de fiets naar het beginpunt van een wandelroute. Dat is wel zo makkelijk en in tijden van het coronavirus ook veilig.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Helemaal handig zijn de wandelnetwerken die over Nederland en Vlaanderen liggen uitgestrekt. Hier kun je lekker makkelijk zelf je route kiezen. Bijvoorbeeld een kort rondje dat precies in je werkpauze past, of juist een lange tocht, zodat je even helemaal weg kan zijn, maar toch dichtbij huis. Dichtbij jouw dorp of stad ligt vast een wandelroutenetwerk.

Hier vind je meer informatie over wandelroutenetwerken in Nederland en België.

In elke provincie

Wandelen kan altijd dichtbij huis. Júist dichtbij huis, zodat je je niet ver hoeft te verplaatsen als je een wandeling wil maken. Zoek je een wandelroute dichtbij huis? Hier vind je mooie wandelroutes, gesorteerd op alle Nederlandse provincies. 

De heuvels in

Is dat allemaal te vlak voor je? Dan kun je je vertier zoeken in de iets heuvelachtigere streken van het land. Tenminste, als je dichtbij woont. In België heb je dan meer keus dan in Nederland. De Kempen is als groene long van Vlaanderen een prachtige plek voor een wandeling. Met, dankzij het wandelroutenetwerk daar, veel opties om te variëren: een korte of lange route. Aan de andere kant van de grens zijn de heuvels van Zuid-Limburg natuurlijk een prima plek om de bovenbenen en de kuiten even te oefenen. 

Ook in het oosten van Nederland kun je nog even de beenspieren testen. Op de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug zijn wat mooie routes te vinden over wat heuvelachtiger terrein.

Woon je daar ver vandaan, in het westen aan de kust? Dan kun je natuurlijk ook de duinen in. Daar zijn genoeg steile klimmetjes te maken. Bijvoorbeeld deze in het Noord-Hollands Duinreservaat.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Wandelmagazine.nu

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past