La Randulina Zwitserland pension

Wie wil een Zwitsers pension overnemen?

Menig bezoeker aan de Zwitserse Alpen fantaseert er over om zich tussen deze prachtige landschappen te vestigen. In 1987 waagde een Nederlands echtpaar de sprong en emigreerde naar het Alpenland om er een pension te runnen. 12 jaar later begonnen ze voor zichzelf, door hotel La Randulina in Ramosch over te nemen. Inmiddels is hun Zwitserse droom verwezenlijkt en runnen ze er al jarenlang een pension. Vanwege hun leeftijd willen de pensioneigenaren La Randulina nu echter aan iemand anders overdragen, om zich aan andere passies te kunnen wijden nu ze nog vitaal zijn. Voor wie droomt van een nieuw bestaan in Zwitserland is dit dé kans.

Unterengadin: rust en natuur

Ramosch is een bergdorpje in het Unterengadin met ongeveer 400 inwoners, gelegen aan de voet van de 2880 meter hoge Arina. Wie op de flanken van deze berg de rijke vegetatie aanschouwt, zal al snel begrijpen waarom hoe deze ‘Bloemberg’ aan zijn naam is gekomen. Het dal is een van de zonnigste dalenvan Zwitserland, dankzij zijn ligging tussen de Dolomieten en de Silvretta. Onder de blauwe lucht spreidt zich voor bezoekers een ruig berglandschap tentoon. Deze dunbevolkte streek biedt volop gelegenheid om tussen de ongerepte natuur tot rust te komen. Daarbovenop heeft de heeft het Unterengadin ook een rijke geschiedenis, met zijn ligging aan een duizenden jaren oude handelsroute.

Ramosch

Volop mogelijkheden in Ramosch

Voor Alpenliefhebbers die op hun rust gesteld zijn is Ramosch een echte aanrader. Het ruige landschap leent zich met zijn zonnige en droge klimaat uitstekend voor bergwandelingen op alle niveaus. Bovendien ligt er een nationaal park vlakbij, terwijl er volop mogelijkheden zijn voor huttentochten. Wintersportliefhebbers kunnen er tijdens de wintermaanden hun hart ophalen in de skigebieden Motta Naluns, Nauders en Samnaun-Ischgl. Bezoekers die het rustiger aan willen doen, kunnen de schilderachtige dorpjes in de omgeving bezoeken. De ruïne van 12e-eeuwse Kasteel Tschanüff is een speciale bezienswaardigheid.

Gezelligheid voorop

La Randulina was oorspronkelijk een boerderij, die later tot bakkerij en vervolgens tot hotel is verbouwd. Tegenwoordig is het een kleinschalig pension met 13 kamers. Daarnaast bevat het huis twee (2-3-kamer) woningen, voor de eigenaren en medewerkers. De Arvenstube is als bibliotheek ingericht, zodat gasten nooit om leesvoer verlegen zitten, mocht het weer niet meewerken. In La Randulina ligt de nadruk op gezelligheid. Gasten kunnen zich daarom verheugen op sfeervolle avonden bij het haardvuur, in plaats van de laatste technologische snufjes.

Kamer La Randulina

Liefhebbers van natuur en bergen

Het bedrijfsconcept van La Randulina is erop gericht op het liefhebbers van de natuur en bergen naar de zin te maken. Het hotel biedt een halfpension met lunchpakket aan. ‘s Ochtends is er een ontbijtbuffet, waaruit gasten tevens een lunchpakket kunnen samenstellen. In de avond wordt er op een vast tijdstip een driegangen diner geserveerd, waarbij zowel vegetariërs als vleeseters goed aan hun trekken komen. Er worden begeleide wandelingen en bergtochtenen aangeboden, terwijl er in de winter langlauflessen en sneeuwschoenwandelingen op het programma staan. Gasten die per trein naar de stations Scuol en Martina zijn gekomen, kunnen op het station worden opgehaald.

Bedrijfsconcept voortzetten

De pensioneigenaren zouden La Randulina bij voorkeur overdragen aan iemand die dit bedrijfsconcept aanspreekt en het eventueel zou willen uitbreiden. Voor de marketing zijn er nog volop mogelijkheden tot uitbreiding. Op het gebied van sociale media en aan online boeking via sites als booking.com is er veel ruimte voor uitbreiding. Ook het activiteitenplan kan geïntensiveerd worden, bijvoorbeeld met mountainbiken en andere competitieve sportbeoefening.

Mocht jij nu interesse hebben om deze onderneming over te nemen? Neem dan contact op met de eigenaren van La Randulina!

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier een stukje berg geschiedenis