Wintersportplezier voor het hele gezin

De eerste sneeuw in Oostenrijk is gevallen en de liften draaien warm. Tijd om de wintersportkleding van zolder te halen en uw verblijf in de sneeuw te boeken. Het Hohe Tauern gebied biedt uitgebreide mogelijkheden voor een geslaagde familievakantie in de sneeuw. Waar gaat u genieten van de Oostenrijkse gezelligheid en goede pistes?

Vakantie voor het hele gezin met voor ieder wat wils!

Oostenrijk is als wintersportland zeer geliefd en gespecialiseerd in het aanbieden van kindvriendelijke skivakanties. National Park Hohe Tauern kent vele geweldige skigebieden waar iedere wintersporter aan zijn trekken zal komen. Het Hohe Tauern gebergte met zijn vele drieduizenders staat garant voor een sneeuwzekere wintersportvakantie. Het is een echt Winter Wonderland!

Het prachtige landschap biedt schitterende ski-routes voor wintersporters van elk niveau. U kunt kiezen uit verschillende soorten accommodaties. Er zijn all inclusive hotels maar u kunt ook een typisch Oostenrijks chalet huren met of zonder ontbijtservice. Veel skigebieden bieden gratis dagopvang en crèches voor de allerkleinsten. Natuurlijk zijn er speciale ski-lessen voor de iets oudere kinderen, waarbij veiligheid en lol maken voorop staan. Van hellinkjes afglijden op ski's, slalommen leren, sneeuwpoppen bouwen en warme chocolademelk drinken. De klasjes worden ingedeeld op leeftijd en niveau.

Een dagje iets anders dan skiën?

Een vakantie naar de sneeuw hoeft natuurlijk niet te betekenen dat er iedere dag geskied moet worden. Er zijn genoeg andere leuke dingen om te doen!!

Wat dacht u van rodelen? Het Hohe Tauern gebied heeft vele rodelbanen. We noemen er drie die zeer de moeite waard zijn:

Op de Wildkogel (Neukirchen/Bramberg) is een verlichte rodelbaan die tot 22:00 uur geopend is. Deze rodelbaan is met een lengte van maar liefst 14 km de langste rodelbaan ter wereld. De afdaling duurt ongeveer 45 minuten waarbij u 1.200 meter naar beneden sleet.
Bij Virgen is een prachtige 2,1 km lange natuurrodelbaan die een prachtig uitzicht biedt over het Virgental.
In het Defereggental, bij jausenstation Alpe Stalle begint op een hoogte van 1.714 m een 2,5 km verlichte familierodelbaan.

Ook winterwandelen is een leuke onderbreking voor de dagen op de piste. Het National park Hohe Tauern heeft meer dan 400 km goed vrijgehouden winterwandelwegen. Laat u betoveren en geniet van de zuivere berglucht terwijl de sneeuw knispert onder uw schoenen. Tijdens het wandelen, ervaart u het prachtige winterlandschap van het Tauern gebergte op een hele andere manier dan wanneer u op de lange latten naar beneden skiet. Talrijke winterwandelwegen leiden u door met sneeuw bedekte dalen, maar ook naar de toppen van de glinsterende sneeuwbergen.

Langlaufen heeft nog steeds een minder flitsend imago dan skiën en snowboarden maar deze uiterst gezonde wintersport is met recht aan een opmars bezig en wordt steeds populairder. Het fraaie en rustige winterlandschap van National Park Hohe Tauern is door zijn sneeuwzekerheid een prima keuze voor liefhebbers van de langlaufsport. Het langlaufnetwerk van de Hohe Tauern biedt bijna 600 km aan uitstekend geprepareerde langlaufloipen, op elk gewenst niveau. 

Bekijk onze accommodaties in de Hohe Tauern zodat u ook kunt genieten van een geslaagde familievakantie in de sneeuw!

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.