Sneeuwschoenwandelen in het Brandnertal. foto Mark van Hattem

Wintervakantie in het Brandnertal in het Oostenrijkse Vorarlberg

Het Brandnertal ligt in het Oostenrijkse Vorarlberg, niet ver van Bludenz. Als wintersportgebied heeft het zich de laatste twintig jaar sterk ontwikkeld. Het zet daarbij in op kwaliteit, niet op kwantiteit, en op activiteiten naast het skiën. Men richt zich vooral op gezinnen. Voorbeelden zijn combinaties van winterwandelen en boogschieten, winterwandelen en paardrijden en de huskytochten.

Beste periode voor een wintervakantie in het Brandnertal

Omdat de meest hellingen in het Brandnertal noordelijk gerichte hellingen zijn, ligt er tot in het voorjaar sneeuw. De pistes (en sommige winterwandelpaden) worden met kunstsneeuw in stand gehouden.Sneeuwschoenwandelen in het Brandnertal. foto Mark van Hattem

Overnachten

In het Brandnertal is een keur aan pensions en hotels in alle categorieën. Er is ook een netwerk van gezinsvriendelijke hotels, te herkennen aan een logo van het “Bärenland” en ook “Family Friends” genaamd. Deze en andere accommodaties zijn online te vinden.

Gidsen

BergAktiv organiseert regelmatig standaard excursies op sneeuwschoenen, maar kan maatwerk leveren met zijn geprüfter Wander- und Winterwanderführer. 

Vervoer naar het Brandnertal

Bludenz is makkelijk te bereiken per auto en trein. Vanaf Bludenz gaat regelmatig een bus naar het Brandnertal, met stops in onder andere Bürserberg en Brand. Kijk voor hier informatie over reismogelijkheden. De bus tussen Bürserberg en Brand rijdt vooral aan het begin en eind van de dag regelmatig en is daarom geschikt voor het bereiken van het begin- of eindpunt van een tocht.

Sneeuwschoenwandelen in het Brandnertal. foto Mark van Hattem

Meer weten?

Kijk op de website van de toeristische dienst van de streek.
Bij het toeristenbureau in Brand is een winterkaart te krijgen met daarop alle uitgezette wandelroutes en loipes. Ook in de winterbrochure Wegweiser zum Urlaubsglück staan routes en het programma van BergAktiv.

Leestips voor winterwandelen in het Brandertal

'Stappen door de sneeuw voor iedereen', Mark van Hattem in Bergen Magazine nr 4 2013

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!